Vanwege de fusie tussen Beemster en Purmerend zijn de gemeentelijke regels gelijkgetrokken, zo ook voor de horeca. Deze zijn nu gelijk voor Purmerend en voor Beemster.

Via deze brief informeert de gemeente over de wijzigingen en wat dit voor jou betekent.

Nieuwe Algemene plaatselijke verordening Purmerend 2021

Per 1 september 2021 geldt de nieuwe Algemene plaatselijke verordening (Apv). Hierin staat dat je een exploitatievergunning nodig heeft als gasten eten en drinken bij jou in het (horeca)bedrijf of op het terras. Dat geldt niet alleen voor horeca, maar ook voor sportverenigingen, jongerencentra of wijkcentra met een kantine. Voor Purmerend was deze vergunning al verplicht. Gewijzigd is dat afhaal- en bezorgzaken ook een exploitatievergunning nodig hebben.

Exploitatievergunning

Daarnaast hebben de horecabedrijven, sportverenigingen, jongerencentra of wijkcentra met een kantine gelegen in Beemster ook een exploitatievergunning nodig. In de Apv is een overgangstermijn opgenomen van 6 maanden die is ingegaan op 1 september 2021. De exploitatievergunning voor afhaal- en bezorgzaken en (horeca)bedrijven en (sport)verenigingen in Beemster is dus vereist vanaf 1 maart 2022.

Een aantal inrichtingen zijn vrijgesteld van de vergunningplicht. Het gaat om zorginstellingen, musea, bedrijfskantines/bedrijfsrestaurants en crematoria/uitvaartcentra. Heeft u een afhaal- en bezorgzaak of in Beemster een horecabedrijf? Vraag dan de exploitatievergunning aan via onze gemeentelijke website op de volgende pagina: Horeca exploitatievergunning | Gemeente Purmerend

Bijlage: Brief aan alle horeca en andere alcoholverstrekkers in de gemeente Purmerend over gewijzigde lokale regelgeving

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens