Op maandag 10 juli vond de bestuursvergadering plaats van KHN Haarlemmermeer bij De Bulls in Nieuw-Vennep. Enkele punten die hier besproken zijn vind je onderstaand. Enkele punten die hier besproken zijn vind je onderstaand.

17 oktober inspiratietour
Na het succes van de inspiratietour naar Alkmaar en Hoorn op 30 mei, hebben we de volgende tour gepland op dinsdag 17 oktober. We kijken naar de mogelijkheden voor een dagprogramma in Leiden of Amsterdam, waar we op eigen gelegenheid naartoe zullen gaan. Zet 17 oktober dus alvast in je agenda!

Registratie sociale hygiëne
Registreer na 1 juli 2023 je certificaat sociale hygiëne om de geldigheid te garanderen: Hebben jij of je medewerkers in het verleden een diploma Sociale Hygiëne gehaald? Let dan goed op! Het oude examenregister van de Landelijke Examencommissie Stichting Vakbekwaamheid Horeca (LEC-SVH) wordt vervangen door een register dat door de overheid wordt beheerd en los staat van SVH. Je wordt automatisch overgeschreven maar je moet ZELF de overschrijving bevestigen. Lees hier meer.

Single Use Plastic richtlijnen
Vanaf 1 juli zijn gratis wegwerpbekers- en bakjes verboden voor eten en drinken onderweg, afhaal en bezorging. Daar ben jij als horecaondernemer inmiddels wel van op de hoogte. Maar weten jouw gasten dit ook? Lees hier meer.
Zie hier meer informatie over de beschikbare toolkit.

Project gezamenlijke Schiphol hotel shuttle van start gegaan
Op 25 mei is tijdens het hoteloverleg KHN Haarlemmer de aftrap gegeven voor het project van de gezamenlijke Schiphol hotel shuttle met als uiteindelijke doel om 30 hotels op een gecombineerd zero emissie vervoersnetwerk aan te sluiten. Twee adviesbureaus gespecialiseerd in collectief vervoer en het opzetten van een vervoersnetwerksysteem zijn momenteel aan de slag in fase 1. De kosten van het project worden gedrieën gedeeld door Schiphol Group, de gemeente Haarlemmermeer en de deelnemende hotels. Zie hier meer informatie.

Op maandag 9 oktober vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je wilt stellen, of vind je het leuk om het bestuur een keer in jouw bedrijf te ontvangen, laat het ons weten via haarlemmermeer@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlemmermeer al geliked? Zeg het voort!