Alcoholwet

De Alcoholwet is een van de belangrijkste wetten voor de horeca, omdat deze wet de bedrijfsmatige verstrekking van alcoholhoudende dranken regelt. Sinds 1 januari 2014 is in de wet bepaald dat er geen alcoholhoudende drank mag worden verkocht aan jongeren onder de 18 (daarvoor gold voor bier en wijn nog een leeftijdgrens van 16 jaar). Sinds 1 juli 2021 geldt de Alcoholwet (vervanger DHW). De complete tekst van de Alcoholwet vind je hier.

KHN is van mening dat alleen een integraal alcoholbeleid, waarbij de betrokken partijen samenwerken, hun verantwoordelijkheid nemen, waarbij afspraken worden nageleefd en gemeenten hun handhavende taak met voldoende en goed opgeleide mensen invullen een kans van slagen heeft en bijdraagt aan het voorkomen van alcoholmisbruik en terugdringen van problematisch alcoholgebruik.

Hoe staat het met bijschrijfverplichting voor leidinggevenden op het aanhangsel van de Alcoholwetvergunning? KHN geeft een update.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens

Actueel over dit onderwerp