Arbeidsrecht & Personeel

Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen werkgever en werknemer. We denken met je mee in oplossingen door hulp aan te bieden via de website, cursussen, telefonisch via KHN Advies en in de tweede lijn via KHN Advocaten & Juristen.

Advocaten & Juristen

Nog geen lid?

Als KHN-lid profiteer je van een sterke lobby, ondersteuning, advies én veel financiële voordelen voor jouw horeca onderneming. Samen staan we sterker.

Word nu lid van KHN

Cursussen Arbeidsrecht & Personeel

Cafe personeel biertappen
Met een abonnement op Biertraining.nl geef je jouw medewerkers onbeperkt toegang tot deze SVH-erkende, online bieropleiding met 15% KHN-korting.
  • 15% korting voor KHN-leden
  • Branche erkende opleider (SVH gecertificeerd)
  • Trainers met jarenlange ervaring in het trainen van horecamedewerkers
  • Leuk en interactief, het ideale teamuitje!
  • Bewezen effectief; meer omzet en betere marge uit bier
Lees meer
Cursus deelnemers
Tijdens de cursus Arbeidsrecht 'Personeel in de horeca' nemen we je in één dag mee door alle regels voor personeel in de horeca.
  • In één dag alle regels voor horecapersoneel
  • Voor horecaondernemers en leidinggevenden
  • € 295 per persoon voor KHN-leden
  • € 350 per persoon voor niet-KHN-leden
Lees meer
Training cursus workshop deelnemers
De Horeca-cao en Wet Arbeidsmarkt in Balans, wat betekent dat? De verschillen tussen flex en vast moeten verkleinen. Wat is er gewijzigd?
  • Ingrijpende wijzigingen voor oproepcontracten en transitievergoedingen
  • Per 1 januari 2020 is een pakket maatregelen ingegaan
  • Ontslagrecht en verplichtingen dossieropbouw
  • Ingrijpende wijzigingen voor oproepcontracten
Lees meer
Cursus_SP8A4188
Wat kan en mag als jouw medewerker zich ziek meldt? En wat mag je van je medewerker verwachten tijdens zijn ziekte? Meld je aan voor de workshop.
  • Jouw verantwoordelijkheden als werkgever en die van een zieke werknemer
  • Het re-integratieproces, de rol van een arbodienst en het UWV
  • KHN-leden € 195
  • Niet-leden € 245
Lees meer
Cursus_H0A6708
Een zieke medewerker kost gemiddeld 396 euro per dag. Bv in loonkosten (doorbetaling ziekte), vervangingskosten, re-integratie en productieverlies.
  • Mogelijkheden om je te verzekeren en verplichtingen en tools in het kader van verzuimpreventie
  • Het herkennen van signalen van (frequent kortdurend) ziekteverzuim
  • € 195 per persoon (exclusief btw) voor KHN-leden
  • € 245 per persoon voor niet-leden (excl. btw)
Lees meer
Personeel_P8A7018
Wat is jouw visie als werkgever en wat verwacht je van jouw medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap goed overkomt bij je medewerkers?
  • Handvatten om jouw visie als werkgever te bepalen en over te brengen
  • Tips en trucs hoe je effectiever kunt communiceren met je medewerkers
  • Naar huis met een leidraad om een functionerings- of slecht nieuwsgesprek voor te bereiden
Lees meer
Cursus_H0A6685
Waar moet je op letten bij het aannemen van personeel? Wat zijn jouw rechten en plichten bij ziekte van een medewerker?
  • In één dag door alle regels voor personeel in de horeca
  • Meer kennis om tot een goed personeelsdossier te komen
  • Praktische tips van KHN Advocaten & Juristen
Lees meer
Workshop-Dossieropbouw-_H0A0254
Tijdens de workshop Ontslag in de praktijk leer je in een halve dag meer over de eisen die gesteld worden aan het personeelsdossier.
  • Inzicht in eisen m.b.t. personeelsdossiers
  • Krijg inzicht in de consequenties van het ontslag, mogelijke procedures en welke vergoeding(en) je moet betalen
  • Unieke training voor ondernemers en hun (leidinggevende) medewerkers in de horeca.
Lees meer