Adviseur Public Affairs (32-40 uur)

Ben jij een ambitieuze netwerker en wil je jouw kwaliteiten inzetten om de belangen van onze leden nog beter in Den Haag over het voetlicht te brengen? Dan moeten we jou hebben als onze Adviseur Public Affairs.

Wie zoeken we?

We zoeken een strategisch public affairs adviseur van directie en het Landelijk Bestuur van KHN. Je adviseert over waar we op welke manier en bij wie de boodschappen en belangen van de leden van KHN over de bühne gaan brengen. Je bent onderdeel van de afdeling Belangenbehartiging en schakelt veel met de beleidsadviseurs. Samenwerking met de regiomanagers en collega’s van Marketing en Communicatie is cruciaal omdat jij moet weten wat er bij horecaondernemers speelt. En omdat jij ook een belangrijke rol hebt in het creëren van draagvlak onder leden en bij het uitleggen wat we doen en waarom we dat doen. Onze ideale collega:

  • heeft minimaal een hbo/wo werk- en denkniveau
  • heeft 3-5 jaar relevante werkervaring op het gebied van de Public Affairs
  • heeft uitstekende communicatieve- en netwerkvaardigheden in een bestuurlijke omgeving
  • kan zich verplaatsen in de praktijk en de belevingswereld van horecaondernemers
  • is enthousiast, flexibel, proactief en ook een beetje fanatiek
  • is in staat om nieuwe onderwerpen snel eigen te maken en tot de kern te komen
  • is een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken
  • heeft affiniteit met ondernemerschap in het algemeen en bij voorkeur met de gastvrijheidsbranche

Wat ga je doen?

Er zijn heel veel actuele thema’s waar horecaondernemers mee te maken hebben en gevraagd worden een rol in te vervullen. Denk bijvoorbeeld aan veilig uitgaan, de gezonde(re) voedselomgeving, alcohol, vitale binnensteden en dorpskernen, circulariteit en verduurzaming, regeldruk, het vestigingsklimaat voor (mkb)ondernemers etc. Koninklijke Horeca Nederland is met ruim 17.000 aangesloten leden dé belangenbehartiger van de horeca in Nederland. We willen onze zichtbaarheid en invloed in Den Haag ten behoeve van onze leden vergroten.

Als Adviseur Public Affairs ben je onze ‘Den Haag-watcher’ en onze belangrijkste adviseur als het gaat om de landelijke lobby. Jij bent de persoon die ons landelijke politieke netwerk verder actief gaat ontwikkelen door relaties met politiek en stakeholders te versterken. Je volgt de voor de horeca relevante politieke ontwikkelingen op de voet en brengt het politieke krachtenveld in kaart. Samen met de beleidsadviseurs en in nauwe afstemming met directie en Landelijk Bestuur, bepaal je de inhoudelijke koers en ben jij verantwoordelijk voor het uitzetten van de lobby-lijnen. Het is een voor KHN nieuwe functie die is ondergebracht bij de afdeling Belangenbehartiging

Wat bieden wij?

Deze functie betreft een uitbreiding van het bestaande team voor minimaal een jaar met vanuit ons de ambitie om de functie permanent te maken. Het is een afwisselende en uitdagende functie in een prettige hybride werkomgeving met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. KHN is een dynamische organisatie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je krijgt kansen om jezelf te ontwikkelen: je bepaalt je eigen route. Zo kun jij persoonlijk groeien terwijl je het verschil maakt voor onze leden.

Over Team Belangenbehartiging

Je wordt onderdeel van het team Belangenbehartiging; een compact en dynamisch team dat zich met name bezighoudt met de beleidsvorming binnen KHN en de lobby richting Den Haag. Op dit moment bestaat het team uit zes beleidsadviseurs en een projectmedewerker. Binnen KHN werken we hybride, dus zowel vanuit ons flexkantoor in Woerden als vanuit huis.

Over KHN

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met ruim 230 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN 17.000 leden en zo’n 255.000 medewerkers. KHN maakt zich sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. KHN ondersteunt haar leden met belangenbehartiging, advies, financiële voordelen en inspiratie.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Hans Kant, Hoofd Belangenbehartiging via 06 51987022. Je kunt reageren door een korte motivatie en cv te mailen naar j.vankleef@khn.nl. Je hoort dan snel van ons!

Meer vacatures

Meer vacatures

Werken bij KHN