Hoe werkt de Politieke Scorekaart Horeca?

Let op! Bekijk je de scorekaart op je mobiel? Kantel dan je telefoon voor een optimaal resultaat en scroll naar rechts om alle partijen te zien.

Met de Politieke Scorekaart Horeca zie je in één oogopslag hoe KHN de verkiezingsprogramma’s van de 13 partijen vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer beoordeelt op 7 relevante thema’s. De volgorde van de partijen is op basis van het huidige aantal zetels in de Tweede Kamer.

Hoe werkt het?

1. Ga met je muis over de thema’s en kleuren voor een korte toelichting van onze beoordeling.

2. Klik je op de thema’s, dan kom je op een  aparte pagina uit met de beoordeling per thema.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de de veelgestelde vragen over de Politieke Scorekaart Horeca.

Video's en teksten uit de Tweede Kamer

Wij vroegen de partijen die op dit moment in de Tweede Kamer zitten naar hun plannen en concreet 'Wat ga je voor de horeca doen?' Bekijk de ingestuurde video's en teksten.

Over de Politieke Scorekaart Horeca

In de Politieke Scorekaart Horeca staan de 13 politieke partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. De volgorde van de partijen is op basis van het huidige aantal zetels in de Tweede Kamer.

De 7 thema's zijn gekozen, omdat deze stuk voor stuk impact hebben op ondernemen in de horecasector. Daarom is het belangrijk om te weten met welke voorstellen partijen op deze thema’s de verkiezingen tegemoet gaan. Voor de Politieke Scorekaart Horeca is gebruikgemaakt van de conceptverkiezingsprogramma’s.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat jouw vertrouwen het afgelopen jaar in de politiek sterk is afgenomen. De aanpak van de coronacrisis is niet meegenomen in deze scorekaart.