John Sprenkels is eigenaar van Het Pannekoeckershuys in het Brabantse dorp Den Hout. Sprenkels heeft meer dan honderd medewerkers in dienst, met verschillende contracten. In de loop der jaren heeft hij gemerkt dat hij die arbeidsovereenkomsten in zijn zaak regelmatig moet veranderen. En dat kost hem veel tijd die hij liever aan andere zaken besteedt.

Veranderingen in contracten
Sprenkels: "Een pannenkoekenrestaurant heeft in het ene seizoen meer gasten dan in het andere seizoen. Dat betekent dat mijn personeelsbestand nogal eens wijzigt. Daarnaast hebben de veranderingen in de cao voor de horeca ook gevolgen voor de afspraken die in de contracten staan. Het is eigenlijk best ingewikkeld om dat allemaal uit te zoeken en bij te houden, naast een toch al erg drukke baan. Ik heb me toen opgegeven voor een cursus Arbeidsrecht van KHN. Daardoor heb ik meer algemene kennis verkregen over de rechten en plichten van zowel mijzelf als van mijn medewerkers. Maar toch had ik nog specifieke vragen over bepaalde casussen in mijn bedrijf."

Het advies van KHN
"Maar KHN biedt ook juridisch advies op maat en dat was precies wat ik nodig had. Ik heb toen een juriste van KHN 'ingehuurd' om samen met mij de standaard contracten door te nemen. Klopt het volgens de wet? De jurist heeft alle contracten onder de loep genomen en concreet verbeterpunten en voorstellen aangeleverd. Zo adviseerde zij twee standaardcontracten en een kalender waarin wordt bijvoorbeeld wordt vermeld wanneer er een contract verlengd moet worden. Dat geeft echt rust."

"Deze kleine investering heeft mij heel veel gedoe bespaard en geeft me zekerheid en tijd voor andere zaken"


De ervaring
"Een arbeidsovereenkomst is voor zowel een werknemer als een werkgever belangrijk. Je wilt dus dat het op orde is. En dan is het heel fijn dat iemand met kennis van zaken jou adviseert. Er zijn zaken waar het op contractueel gebied een bende is, met alle gevolgen van dien. Deze kleine investering heeft mij heel veel gedoe bespaard en geeft me zekerheid en tijd voor andere zaken. Ik weet nu dat het goed geregeld is. Voor mijzelf maar ook voor mijn werknemers."

Ook de cursus Arbeidsrecht van KHN volgen?
Dat kan, meld je nu aan voor de Cursus Arbeidsrecht.