Herman Hell is de trotse eigenaar van meerdere horecazaken in het westen van het land. Een van die zaken is het Nieuw Rotterdams Café in de gelijknamige havenstad. In 2012 vraagt hij bij de gemeente Rotterdam via een omgevingsvergunning toestemming voor het plaatsen van parasols op zijn terras.

Die aanvraagprocedure duurt langer dan verwacht en gehoopt, maar uiteindelijk krijgt hij toestemming voor het plaatsen van de parasols.

Gedonder
Herman Hell: "Bij de eerste aanvraag werd mijn omgevingsvergunning afgewezen. Maar na lang wachten kreeg ik alsnog toestemming voor het plaatsen van parasols met ondergrondse bevestiging. Bij zo'n vergunning dien je je aan allerlei voorschriften te houden. Zo eist de politie wegens veiligheidsredenen dat de parasol ingegraven wordt tot 25 centimeter, maar dat mag officieel niet. Dat werd dus een discussie. Uiteindelijk kreeg ik toch een omgevingsvergunning en bestelde ik voor 30.000 euro aan parasols. Maar toen begon het gedonder. Enkele dagen voor de levering ontving ik van de gemeente een mail waarin zij meldden dat ze toch geen toestemming voor de parasols wilden verlenen."

"Met slechts één belletje ben je geholpen en het kost je niets"

Het advies van KHN
"Ik was natuurlijk, naast verbaasd, ontzettend kwaad. Ik heb daarop mijn regiomanager gebeld en heb daar eerst stoom afgeblazen. De regiomanager stelde mij gerust en legde rustig de opties uit. Meteen na ons gesprek heeft ze contact opgenomen met de gemeente en binnen twee dagen had ze een team samengesteld dat de situatie alsnog kon beoordelen. En wat denk je? In een soort van live omgevingsvergunning procedure kreeg ze voor elkaar dat een week later mijn gasten onder prachtige parasols van het mooie weer konden genieten."

De ervaring
"Het is fijn dat er iemand is die altijd in jouw belang zal handelen. Met slechts een belletje ben je geholpen en het kost je niets. Of het nu gaat over het verlof van een werknemer in verband met het overlijden van haar opa of over het declareren van ziektekosten, bij KHN kan ik terecht met al mijn vragen. En voor de grote issues, calamiteiten die iedereen wel eens in de paar jaar heeft, schakel ik mijn persoonlijke regioadviseur in. KHN is de slimste en goedkoopste rechterhand die je wilt hebben."