Op donderdag 19 mei heeft het bestuur van KHN Alkmaar weer vergaderd. Benieuwd wat zij zoal besproken hebben? Hieronder lees je het.

Koningsdag evaluatie

Koningsdag is goed verlopen. Er zijn een paar aandachtspunten voor de volgende keer:

  • Te weinig toiletten en volgende keer geen plaskruis naast kindervoorziening plaatsen.
  • Teveel mensen wat gevaarlijke situaties oplevert. Beter dat er gelijktijdig nog een evenement plaatsvindt, voor 16+.
  • Eenduidige handhaving en richten op veiligheid in plaats van het verkopen van broodjes op de stoep.

Deze punten worden met de gemeente besproken.

CTB

Er is nog CTB-vergoeding over over de periode januari-februari 2022. KHN bespreekt met de gemeente of de ondernemers hier nog aanspraak op kunnen maken.

Podium Victorie

Podium Victorie ontvangt nog steeds veel subsidie terwijl ze ook veel commerciële activiteiten hebben. Ze ontvangen ruim 2,2 miljoen per jaar. Loonkosten zijn € 830.000. In het gesprek met de wethouder kaart KHN dit aan. De vraag is waarom de horeca niet commercieel gemaakt wordt.

Bereikbaarheid centrum

Het is niet altijd duidelijk wat voor werkzaamheden er door de gemeente gedaan worden. KHN zet dit op Chainels. Hopelijk gaat het daardoor ook meer leven onder de ambtenaren. Horecaomgevingsalert is een app waarbij je op de hoogte gehouden wordt wat er in jouw buurt gebeurt.

Alkmaarse Horeca Coöperatie (AHC)

De AHC is opgericht om meer en beter te kunnen samenwerken tussen Alkmaarse horecaondernemers op het gebied van werving en behoud van personeel, het (gezamenlijk aanvragen van subsidies en inzichtelijk maken van opleidingen). Er is geld vanuit de overheid beschikbaar om iedereen aan het werk te krijgen. De gemeente ontvangt per uitkeringsgerechtigde een bedrag om te stimuleren om aan het werk te gaan. Omdat er te weinig mensen zijn voor de vacatures, richt AHC zich ook op het buitenland om daar werknemers vandaan te krijgen. Er is een social media winactie opgezet om medewerkers te trekken door te laten zien hoe leuk het vak is. Op social media kunnen huidige medewerkers een filmpje zetten en zo het vak promoten. Dit kan dan geliket en gedeeld worden. Er zijn prijzen te winnen zoals een lunch, borrel, kaasfondue, overnachten. Zie ook: Horeca zoekt jou – powered by Kansacademie.

Gesprek met de wethouder

Zodra bekend is wie de nieuwe wethouder is, wordt een kennismakingsgesprek ingepland. Belangrijke onderwerpen ter bespreking: nieuw horecabeleid, convenant centrum Alkmaar en vanuit de hotels toeristenbelasting en particuliere verhuur.

Nieuws KHN

De landelijke lobbytrajecten gaan onverminderd door. Hierover wordt uitgebreid gecommuniceerd in de nieuwsbrieven.

Nieuws leden

Nieuwe leden: Bij Huub, Heerlijk Nel en Boules Bites Bar.

Vergadering bijwonen?

Vind je het interessant eens een vergadering mee te maken van het bestuur? De volgende vergadering is 26 september om 16.00 uur bij Stadskaffee Laurens. Je bent van harte welkom. Laat even weten dat je komt door een mail te sturen naar: m.geerlings@khn.nl.

Subsidies

Als je wilt weten op welke subsidies je aanspraak kunt maken, kun je een kijkje nemen op Subsidieloket. Deze is ontwikkeld door KHN en Vindsubsidies. Zie link en flyer Vind subsidies voor de horeca.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens