Op dinsdag 26 november heeft het bestuur van KHN Hoorn haar laatste bestuursvergadering van het jaar gehouden bij Grand Cafe Winston. Wat kwam er zoal ter sprake?

Gemeente nieuws
KHN Hoorn is door de gemeente benaderd om mee te denken over de invulling van het diner voor 1600 bestuurders tijdens het VNG-congres wat in juni 2020 naar West-Friesland komt. Inmiddels zijn er een aantal potentiële kandidaten die hun diensten hebben aangeboden, waaronder een cateraar.

Frank is bij een overleg geweest van de gemeente met ondernemers uit de binnenstad over herinrichting van de binnenstad. De verwachting is dat 50% van de winkeliers verdwijnt. Het winkelrondje moet compacter worden. Het plan is dat de ondernemer subsidie krijgt als deze naar de binnenstad verhuist. Er komen meer woningen in de binnenstad. Bij het station tot aan het Pelmolenpad komen er 1000 woningen bij.

De huurprijzen voor de huidige horecapanden zijn hoog. Je kunt via KHN een huurprijscheck laten uitvoeren. Je krijgt dan een indicatie op basis van een aantal basisgegevens, waarna je kan beslissen of het zinvol is om een traject in te gaan met een jurist huurrecht. Zo heeft dit voor meer dan een miljoen euro aan huurbesparing opgeleverd het afgelopen jaar.

Horecaoverleg
Op 5 december vindt het horecaoverleg plaats met de burgemeester en nieuwe wethouder EZ, Arthur Helling. Punten die besproken worden zijn o.a.:
- VNG-congres 2020
- Horeca convenant
- Aanbod horeca en eisen nieuwe horeca
- Binnenstad visie en welstandsnota

Ledenraadsvergadering
Voor de ledenraadsvergadering die 10 december plaatsvindt ontvangt de regio graag input vanuit de bestuursleden.

Hoe ervaart het bestuur de afgifte van vergunningen door de gemeente?

Het bestuur hoort geen klachten van ondernemers. Bijschrijven op de vergunning van een leidinggevende is duur. Voor vergunningen zoals bijvoorbeeld de ijsbaan kost het te veel tijd om deze aan te vragen.

Hoe vindt het bestuur dat KHN zich moet positioneren?
- Meer aandacht voor huurprijzen
- Oneerlijke concurrentie door blurring tegengaan
- Het bestuur mist bij ledenvoordelen een hectoliter korting

ALV en Hoornse Horeca Avond
Op 3 februari vindt de 3e Hoornse Horeca Avond plaats bij Brasserie Velius. De feestelijke avond zal vooraf gegaan worden door de ALV en een praatje van de nieuwe wethouder EZ, Arthur Helling.

Wet Arbeidsmarkt in Balans
Op de website van KHN staan de nieuwe maatregelen en meest gestelde vragen en handige tools.

Lokale zichtbaarheid
KHN Hoorn wil meer zichtbaar zijn, o.a. door het beter inzetten van social media. Er zal een facebookpagina voor KHN Hoorn worden aangemaakt. Het verzoek aan de leden is om deze te liken en zoveel mogelijk te delen en nieuwsberichten te posten.

De vergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. Heb je zaken die je besproken wilt hebben, stuur dan een mailtje naar hoorn@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens