Wil je weten welke stappen je kunt nemen in het verduurzamen van jouw bedrijf? Of zoek je hulp bij het realiseren van jouw verduurzamingsplannen? Wil je van het gas af, je gebouwen nog beter isoleren of zelf energie opwekken?

KHN en HISWA-RECRON helpen je graag verder!

Project Gelderland afbeelding 1

Wil je weten welke stappen je kunt nemen in het verduurzamen van jouw bedrijf? En wat jouw bedrijf verder kan helpen? Of zoek je hulp bij het realiseren van jouw verduurzamingsplannen? Wil je van het gas af, je gebouwen nog beter isoleren of zelf energie opwekken?

Met het project Duurzaam Gastvrij Gelderland, mogelijk gemaakt door de provincie, maken KHN en HISWA-RECRON het bestaande aanbod van energiebesparing en verduurzaming voor jou als ondernemer toegankelijker en duidelijker. Dit doen we samen met Stichting BespaarGarant en Stichting KMVK (Green Key en Blauwe Vlag).

Meer informatie vind je op de speciale website over Duurzaam Gastvrij Gelderland.

Goed bezochte 1e informatiebijeenkomst op 13 juni

Project Gelderland afbeelding 2

Als ondernemer kun je deelnemen aan informatiebijeenkomsten om informatie en inspiratie te krijgen over het aanbod van energiebesparing en verduurzaming voor jouw bedrijf.

Op 13 juni vond de eerste informatiebijeenkomst plaats. We kijken terug op een geslaagde ochtend bij het Nederlands Openluchtmuseum, waarbij 25 ondernemers waardevolle inzichten en inspiratie kregen over de verduurzamingsmogelijkheden voor hun bedrijf.

Informatiebijeenkomst gemist? En heb je interesse in het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem contact op met jouw regiomanager. Of plan direct een gratis adviesgesprek met een adviseur van BespaarGarant.

Plan een gratis adviesgesprek met BespaarGarant

Bespaar Garant

Ben je benieuwd welke stappen je kunt nemen in het verduurzamen van jouw bedrijf? Of zoek je hulp bij het realiseren van jouw plannen?

Plan nu direct een gratis online adviesgesprek met een adviseur van BespaarGarant. Deze adviseur geeft je inzicht in de mogelijke subsidies en financieringsmogelijkheden die beschikbaar zijn in jouw situatie. Zo kun je weloverwogen keuzes maken over investeren, financieren en terugverdienen.Informatieplicht Energiebesparing in 2023

Heb je een energieverbruik van boven de 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m┬│ gas? Dan ben je verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen. Ook moet je rapporteren over de maatregelen die je hebt genomen: de informatieplicht. Eens in de vier jaar moet er gerapporteerd worden. De vorige ronde liep af op 1 juli 2019. De volgende rapportage moet je uiterlijk op 1 december 2023 indienen via MijnRVO.

Je doet dat aan de hand van de nieuwe Erkende Maatregelenlijst, de EML. De nieuwe versie van de EML is onderverdeeld in drie categorie├źn:

  • Gebouwen
  • Faciliteiten
  • Processen

De nieuwe lijst is een stuk korter dan de oude: hij telt ongeveer 160 maatregelen in plaats van 700. De nieuwe lijst in niet meer per sector ingedeeld. De EML horeca is dan ook niet langer van toepassing. Enkele belangrijke wijzigingen in de nieuwe lijst zijn dat er in bepaalde gevallen zonnepanelen en een hybride warmtepomp verplicht zijn.

Hulp van DEB
Klinkt als veel werk? Gelukkig is DEB.nl er om je hierbij te helpen. Dit platform voor energiebesparing heeft als doel om het onderwerp energiebesparing eenvoudiger te maken. DEB helpt je hoe met de nieuwe EML-lijsten om te gaan. Lees meer over DEB.nl.

Meer informatie?
Meer informatie over de erkende maatregelen lijsten vind je op de website van RVO. Daar vind je ook meer info over de Informatieplicht energiebesparing.

Rapportageverplichtingen uit handen geven?
Als KHN-lid kun je jouw energiezaken voordelig en vertrouwd laten regelen door onze partner COMCAM. COMCAM ontzorgt haar klanten volledig en neemt je alle werkzaamheden rondom de informatieplicht volledig uit handen. Lees meer over COMCAM.

Overige vragen

Heb je overige vragen over het verduurzamen van jouw bedrijf? Of wil je hier eerst met ons over praten? Onze regiomanagers gaan graag met je in gesprek. Klik op de button hieronder voor de contactgegevens van onze regiomanagers Richard, Jan Willem en Bart.