KHN en HISWA-RECRON helpen je graag verder!

BespaarGarant en Green Key & Blauwe Vlag Gelderland gaan nog even door

BespaarGarant

Met de campagne Duurzaam Gastvrij Gelderland maken KHN en HISWA-RECRON het bestaande aanbod van verduurzaming voor ondernemers toegankelijker en duidelijker. Dit doen zij samen met de projecten BespaarGarant en Green Key & Blauwe Vlag Gelderland. De campagne en deze beide projecten hebben hun waarde bewezen en gaan daarom nog even door.

De campagne én de beide projecten zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Green Key & Blauwe Vlag Gelderland loopt tot december 2024. Er zijn nog enkele plekken over voor de begeleiding richting een certificering met 1 van deze keurmerken. Van BespaarGarant kunnen ondernemers gebruik maken tot en met juni 2025. Zij kunnen bij BespaarGarant begeleiding krijgen bij het gemakkelijker uitvoeren van duurzaamheidsprojecten, met een focus op energie.

Klik hier voor meer informatie over de Green Key

Klik hier voor meer informatie over Blauwe Vlag
Klik hier voor meer informatie over de BespaarGarant

Netcongestie in Gelderland nader uitgelegd en wat kun je zelf doen?

Netcongestie

Tijdens de bijeenkomst van Duurzaam Gastvrij Gelderland van 10 april jl. bij camping de Wildhoeve in Emst, is onder andere door Liander uitgelegd waarom het energienetwerk voor grootverbruik vol is en en waar het mee te maken heeft. Tot 2029 zullen er werkzaamheden plaatsvinden om het net te verzwaren. Daarnaast spelen de vergunningprocedures en het tekort aan personeel ook een rol. Verder werd er tijdens de bijeenkomst gewezen op overschrijding van capaciteit en de juridische gevolgen hiervan.

Het is dus van belang om zelf goed je energie te verdelen gedurende de dag zodat je piekmomenten verschuiven. Aan de hand van energiemonitoringsystemen kun je dit zelf goed volgen en daardoor je activiteiten aanpassen. Benieuwd hoe jij hiermee om kunt gaan of heb je interesse in een monitoringsysteem? Maak een vrijblijvende afspraak met BespaarGarant.

Kijk hier naar waarom een monitoringssysteem

Eerste Hulp bij Netcongestie

eerste hulp bij netcongestie

De verstopping op het elektriciteitsnet zorgt voor grote uitdagingen. Vooral voor ondernemers. En omdat dit probleem niet op korte termijn is opgelost, is het belangrijk om te weten wat jij in de tussentijd zelf kunt doen. Daarom heeft het Gelders Energieakkoord een handreiking gemaakt met praktische tips.
Lees hier meer of download hier de handreiking.


Meer informatie over subsidies, regelingen en wetgeving
Wil je weten welke verduurzamingsmaatregelen bij/voor jou zinvol zijn of zoek je hulp bij de uitvoering van jouw verduurzamingsplannen? Kijk op de site voor meer informatie over het project Duurzaam Gastvrij Gelderland en lees welke subsidies, regelingen en wetgeving er voor jou zijn. Zoals bijvoorbeeld: wettelijke energiebesparingsplicht of het energielabel voor recreatiewoningen. Lees hier dan verder.


Overige vragen


Heb je overige vragen over het verduurzamen van jouw bedrijf? Of wil je hier eerst met ons over praten? Onze regiomanagers gaan graag met je in gesprek.
Jan Willem van der Staaten - jw.vanderstraaten@khn.nl - 06 53 39 29 27
Bart Kennis - b.kennis@khn.nl - 06 53 39 47 02
Edwin Korthouwer - e.korthouwer@khn.nl - 06 57 43 94 81

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens