Op donderdag 9 maart vond het hoteloverleg van KHN Haarlemmermeer plaats bij The Florian.

Het eerste deel van de vergadering hebben we gebruikt voor een brainstorm over de manier waarop we meer kunnen halen uit het hoteloverleg. Vervolgens vertelde Max van der Burgh van MEO meer over de plannen voor de arbeidsmarktcampagne en gaf Ivo Berkhoff van KHN een update.

Brainstorm invulling hoteloverleg
We zijn gestart met een brainstorm over de invulling van het hoteloverleg. Wanneer gaan de hoteliers met een goed en tevreden gevoel naar huis omdat het overleg zin heeft gehad? Waar kunnen we als gezamenlijke hotels afspraken over maken om elkaar sterker te maken? Hier enkele belangrijke punten op tafel gekomen.

Arbeidsmarktcampagne
Tijdens het vorige hoteloverleg hebben we besproken een arbeidsmarktcampagne te organiseren. Omdat alle hotels met een grote uitdaging zitten om genoeg personeel binnen te halen, leek het ons interessant dit samen op te pakken. Om de kosten hiervoor te kunnen dekken, hebben we de hotels gevraagd mee te doen. De prijs hiervoor is ingesteld op een bepaald eenmalig bedrag per kamer, zodat iedereen in verhouding evenveel bijdraagt.

Inmiddels hebben 17 hotels zich aangemeld, waardoor de prijs per kamer op ca. € 1,80 komt. Besloten is om de hiring dag en de open dag niet te organiseren omdat dit te veel tijd en mankracht van de hotels vraagt. We concentreren ons op de online campagne via social media. Via deze campagne kom je op een landingspagina met de vacatures. Per hotel kunnen er 5 vacatures aangeboden worden die dan te bekijken zijn op de pagina van het hotel zelf.

Op 16 maart 16.00 uur is er bij Novotel een sparringssessie met enkele hotels. Daarna wordt het opgezet en is er nog een controlemoment. Vanaf 1 mei gaat de campagne voor 6 tot 8 weken live. Door het beheren van de landingspagina kunnen we ook meten hoeveel bezoekers er zijn, waar ze vandaan komen, waar ze heen gaan, op welke vacature etc.

Wil je nog meedoen met de campagne? Laat het ons weten via haarlemmermeer@khn.nl

Update vanuit KHN
Ivo Berkhoff van KHN heeft enkele belangrijke punten onder de aandacht gebracht:

  • We zijn weer een stap verder in het shuttleproject. Deelnemende hotels kunnen de tweede intentieovereenkomst tekenen zodat we het volgende traject in kunnen. Het inleveren kan tot twee weken na het verstrekken van de Q&A. Hotels worden hierover geïnformeerd.

Sluiting en vragen
De vergadering wordt gesloten om 17.00 uur. We krijgen een rondleiding van Tony Chu van The Florian en sluiten af met een borrel. We bedankten Tony voor de gastvrijheid!

Het volgende hoteloverleg is op 25 mei van 15.00 tot 17.00 uur.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande, vernemen we het graag via haarlemmermeer@khn.nl.

Graag tot op het volgende overleg!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens