Op dinsdag 13 september jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Bestuurslid Eefje Majoor heeft ons verwelkomd in Poppodium Patronaat.

Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg kun je onderstaand terugvinden.

Inspraak bestuur terrassenbeleid

Het bestuur van KHN Haarlem stuurde eerder brieven naar de gemeente om te pleiten voor behoud van een deel van de vergrote coronaterrassen. De Haarlemse bevolking heeft laten zien behoefte te hebben aan terrasbezoek, daar willen we als horeca graag in faciliteren. Ook spraken ondernemers en voorzitter Gijs Brands in bij de raadscommissie waar dit onderwerp werd behandeld, het eindigen van de mogelijkheid van de verruimde terrassen vanaf 1 oktober. We hebben meerdere argumenten aangegeven waarom de verruiming een verbetering is voor de horeca, maar ook voor de bezoekers en inwoners.

Dinsdag 20 september hebben we een vervolggesprek met de burgemeester en wethouder hierover.

November ledenbijeenkomst

In november zal de jaarlijkse ledenbijeenkomst georganiseerd worden. Heb je zelf belangrijke punten die je wilt bespreken, of zijn er leuke ideeën voor een gezellige invulling waardoor je zéker zou komen? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Ledenbijeenkomst bij Haarlem Jazz

Op woensdag 17 augustus waren de leden uitgenodigd voor een borrel en hapje tijdens de Haarlem Jazz & More. De leden zijn uitgenodigd op het NIP-deck en hier is mooi gebruik van gemaakt en de avond bleek een groot succes. Het was een gezellige avond om bij te praten. Haarlem Jazz & More was de daaropvolgende dagen ook een heel geslaagd evenement.

Verhoogde energie- en gasprijzen

Het probleem met de verhoogde energie- en gasprijzen zijn duidelijk. Het bestuur van KHN Haarlem neemt het mee in het overleg met de burgemeester en wethouder, om aan te geven hoe groot het probleem is. Wellicht zijn er mogelijkheden met subsidies of vrijstellingen en kan de gemeente het meenemen richting de Provincie.

Pilot verruiming openingstijden nachtlocaties

Het bestuur van KHN Haarlem is betrokken in het overleg over de pilot om de sluitingstijden waar een voorzichtige start mee is gemaakt. De contouren zijn besproken en de gemeente gaat zich nu verder buigen over de pilot waarin de input van KHN Haarlem wordt mee genomen. We houden je op de hoogte.

Alcoholcontroles

In het veiligheidsoverleg is aangegeven dat de gemeente Haarlem er voor heeft gekozen om alcoholcontroles met loktieners te houden. Belangrijk om te weten is dat je weliswaar alleen aan 18-plussers alcohol mag schenken, maar als een jongeren niet onmiskenbaar de leeftijd van 18 heeft bereikt, ben je verplicht om het ID te vragen. Het niet vragen om ID is net zo strafbaar als het schenken onder de 18, zie hier meer informatie over alcoholschenken.

Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid weer actief

De politie is inmiddels akkoord met het protocol dat is opgesteld voor het vernieuwde Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid (CHO). Dat is goed nieuws! De ondertekening zal binnenkort plaatsvinden, daarna wordt het gehele proces opgestart en voor akkoord naar de Autoriteit Persoonsgegevens gestuurd, zodat er weer ontzeggingen kunnen worden gemeld en afgegeven.

Gratis trainingen voor personeel

Kijk op VKEDU.nl/khn voor diverse gratis trainingen voor personeel, bijvoorbeeld een Basis Horecatraining, een Baristatraining of een Biercursus.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

De volgende vergadering op dinsdag 11 oktober 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens