Op 16 september vond het hoteloverleg van KHN Haarlemmermeer plaats.

We waren welkom bij Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport in de prachtige zaal The B House. Hartelijk dank voor ieders aanwezigheid en inbreng.

De volgende punten zijn behandeld.

Gemeente Haarlemmermeer

Marja Ruigrok van gemeente Haarlemmermeer heeft een update gegeven over verschillende onderwerpen. Onder andere over het hotelweekend op 5-7 november, het gebruik van capaciteit voor opvang van asielzoekers, herontwikkeling hotel vastgoed tot wonen, de toeristenbelasting en het aantrekken van de zakelijke markt. In bijgaande presentatie vind je hier meer over.

Presentatie Bloemcool

Peter Duwel heeft een presentatie gegeven over het Grab & Go assortiment van Bloemcool en Meinders Catering. De aanwezigen hebben genoten van een heerlijk lunchpakket. Hier vind je meer informatie over Meinders Catering.

Visitor Data

Martijn Gijs van den Broek vertelt meer over de inzichten vanuit de digitale nachtregisters vanuit Visitor Data. Het gehele overzicht vind je hier.

Update Shuttle project

Vorig jaar is er veel onderzoek geweest naar de mogelijkheden voor shuttlevervoer. Schiphol is nu aan het kijken naar de voorwaarden voor het groepsvervoer en schrijft een aanbesteding uit. Zodra er meer nieuws is, zullen we dit delen.

Update Event Park

Floris Licht geeft aan dat de gemeente aan de hand van de oproep tijdens het vorige hoteloverleg een nieuwe impuls heeft gegeven aan het Event Park Amsterdam. Er is een opdracht uitgeschreven om de zakelijke markt te kunnen benaderen. Hier is geld voor vrij gemaakt en geeft de mogelijkheid om het verder op te pakken en de strategie vorm te geven. Floris roept de hotels op 13 oktober aanwezig te zijn tijdens de opening van de EXPO & partnermeeting. Meer vind je in deze presentatie.

Booking.com

Rosalie Veldt en Floor Kuijvenhoven blikken terug op afgelopen periode en vertellen meer over de verwachtingen voor het vierde kwartaal 2021 en het eerste kwartaal 2022. Meer informatie vind je in bijgaande presentatie.

Hotel for Trees

Hotel for Trees is een duurzaam initiatief waarbij bomen geplant worden voor elke keer dat er een kamerschoonmaak is overgeslagen. Lees meer in de presentatie en op de website.

Update KHN

Hans van der Kooij geeft een update over de actualiteiten. Op dit moment is er nog van alles in aan de gang, zoals een debat over de maatregelen. De presentatie is hier te vinden. De laatste updates vind je hier:

Sluiting en vragen

De vergadering wordt gesloten om 15.30 uur. Het volgende horecaoverleg is op donderdag 18 november 15.00 uur.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande, vernemen we het graag via haarlemmermeer@khn.nl.

Graag tot op het volgende overleg!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens