Op 27 maart vond de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar plaats met de leden van KHN Heemskerk. Aansluitend was het gesprek met Aad Schoorl, Dex en Rick Middelkoop van de gemeente.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod tijdens het gesprek met de gemeente.

De Pretbekers tijdens Koningsdag
Dit wordt dezelfde opzet als vorig jaar, met 50 cent opslag per beker, het verzamelpunt komt nu bij de commandopost.

Supermarkten drankverkoop en opruimen
Aad Schoorl heeft een gesprek gehad met supermarkten, bewoners, handhaving en ondernemers. De dag voor Koningsdag mogen er vanaf 18 uur geen alcoholhoudende blikjes meer in de schappen en geen gekoelde blikjes. De eerste stap is gezet, na Koningsdag komt er weer een evaluatie. De supermarkten hebben ook toegezegd dat ze de troep rond de supermarkt gaan opruimen.

Beleidsregel evenementen
Er is één zienswijze ingediend, binnenkort komt de definitieve versie met een paar kleine aanpassingen.

Verdeling kosten Koningsdag
-
pers en vuilbakken zijn besteld, de kosten worden door 2 gedeeld met de gemeente, er komt een aparte rekening met verdeelsleutel
- extra hekken, net zo als met feestweek? Doelmatigheid hekken wordt nogmaals meegenomen en teruggekoppeld
- horeca zorgt voor plasbandjes voor 5 euro
- gemeente maakt persbericht voor Koningsdag, wordt ter controle rondgestuurd naar horeca

  Vanuit KHN wordt het volgende onder de aandacht gebracht bij de gemeente met de vraag of hier aandacht voor kan zijn, via de website en/of via het ondernemersloket:

  Gratis financiële hulp met Geldfit
  Het laatste jaar zijn er veel programma’s opgezet door de overheid, gemeenten, Kamer van Koophandel, MKB Nederland en VNO NCW om ondernemers met schulden te helpen. Deze staan overzichtelijk gebundeld op de website Geldzorgen de baas - Ondernemen.nl - Ondernemen.nl. En er is een handige infographic: 49445-Infographic-Geldzorgen.pdf (totalservices.io).

  Ondernemersgids voor starters
  Startende ondernemers beginnen vaak met informatie inwinnen bij de gemeente. Als gemeente kan je deze ondernemers op de goede weg helpen door ze te wijzen op de KHN ondernemersgids. Deze staat vol met relevante onderwerpen die er op zijn gericht om ondernemers een goede start in de horeca te laten maken. KHN | Dé ondernemersgids voor de horeca.

  Lidmaatschap KHN

  Leden van KHN zijn over het algemeen goed geïnformeerde ondernemers, met betrokkenheid bij de lokale KHN afdeling en goede samenwerking met de gemeente. Wij informeren startende ondernemers graag over het lidmaatschap van KHN: KHN | KHN Lidmaatschap.

  Actueel horecanieuws op thema
  Actuele ontwikkelingen in de horeca staan bij elkaar op thema op deze pagina Actueel (khn.nl).

  Lees hier het verslag van de ledenvergadering van KHN Heemskerk.

  Direct advies nodig?

  We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

  Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

  Contactgegevens