Eef en Louis Klaassens van Preuf en Praotlokaal De Klep in Venlo maken gebruik van de HRM-diensten van Kolibrie. “Medewerkers worden gemotiveerd door zichzelf te kunnen ontwikkelen. Kolibrie helpt mij talenten herkennen en de juiste taken te delegeren.”

“Als horecaondernemer moet ik eigenlijk van alle markten thuis zijn, eigenlijk te veel, dus is het mooi als je werkzaamheden kunt delegeren naar anderen. Met een persoonlijke profielanalyse van Kolibrie krijg je heel goed inzichtelijk waar iemand goed in is en waarin minder goed. Op die manier kun je de juiste medewerker de juiste taken geven. Dat ontlast jezelf dan weer.”

Motivatie door talentontwikkeling

Eef en Louis Klaassens hebben met Preuf en Praotlokaal De Klep een eigen positie verworven in de Venlose horeca. Het speciaalbier-café met mini-brouwerij is in 2017 zelfs de nummer 4 in de Café Top-100. Dit succes komt mede dankzij de visie van Eef en Louis om te werken met een enthousiast team aan medewerkers en hun talentontwikkeling. Daarvoor maken ze gebruik van de HRM-diensten van Kolibrie. “Talentontwikkeling bij De Klep is belangrijk om ons team gemotiveerd te houden. Niet iedere medewerker is alleen maar gemotiveerd door geld, mensen worden juist ook gemotiveerd door zichzelf te ontwikkelen. Hoe meer een medewerker van mij kan overnemen, hoe meer verantwoordelijkheid hij heeft en ik mij kan focussen op andere taken.”

Helder beeld van talenten

“Een persoonlijke profielanalyse van Kolibrie is heel verhelderend, omdat je echt een goed beeld krijgt van de medewerker: wie hij is, wat zijn talenten zijn en waar hij in uitblinkt. Op die manier kun je heel gericht kijken welke werkzaamheden goed bij de medewerker passen en hij zich in kan specialiseren. Daarmee krijg je zelf ook je handen vrij.”


Moderne werkgever is inspirator en motivator

De nieuwe generatie medewerkers hecht steeds meer waarde aan flexibel werken, vrije tijd en ontwikkeling van zowel zichzelf als het bedrijf. De moderne werkgever is dan ook een inspirator en motivator die leiding geeft op basis van talenten. Met deze talenten moet u dus aan de slag door meer aandacht te besteden aan hun ontwikkeling. Dat zorgt er vervolgens ook voor dat het aantrekkelijker wordt om in de horeca te gaan werken en er te komen. Kolibrie kan u adviseren, trainen en coachen. Het aanbod van HRM-diensten volgt de verschillende fases van medewerkers in het horecabedrijf.

Meer weten over de HRM-diensten van Kolibrie?

Als lid van KHN profiteert u van extra voordeel. Bekijk het Ledenvoordeel voor meer info en om contact op te nemen.