Jouw medewerker heeft een ongeluk gehad en is arbeidsongeschikt. Kun je de loonschade verhalen? En hoe zit dat met de re-integratiekosten? KHN geeft antwoord.

Als de arbeidsongeschiktheid van één van jouw medewerkers het gevolg is van een gebeurtenis waarvoor een ander aansprakelijk is, heb je jegens deze ander recht op schadevergoeding ten bedrage van het door jou betaalde netto loon. Dit kan worden gevorderd op basis van artikel 6:107a BW.

Je kunt de loonschade verhalen op een derde als:

  • Jouw medewerker letsel heeft opgelopen door een gebeurtenis waarvoor de derde aansprakelijk is
  • Jouw medewerker arbeidsongeschikt is geraakt
  • En je een loondoorbetalingsplicht heeft
  • Je kunt de volgende kosten verhalen
  • Het netto loon dat je betaalt aan de medewerker tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid
  • Re-integratiekosten zoals de kosten van de arbodienst, vervoer, omscholing, persoonlijke hulp en aanpassingen op de werkplek

Download hier de modebrief aansprakelijk stellen ongeval

Als jouw medewerker in bijvoorbeeld een verkeersongeval mede schuld draagt, dan zal jouw aanspraak op een vergoeding van loonschade uiteraard naar rato worden verminderd. Indien het ongeval veroorzaakt is door een motorvoertuig, kun je jouw vordering tot schadevergoeding ook rechtstreeks bij de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeluk (indien bij jou bekend) neerleggen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens