KHN Muziek

KHN-Muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in de horeca. U wilt graag een goede sfeer in zaak, zodat u uw gasten een geweldige ervaring kunt bieden. Vanwege de groeiende vraag naar een betrouwbaar alternatief voor beschermde achtergrondmuziek biedt KHN exclusief voor haar leden een 100% rechten-inclusieve streaming muziekdienst: KHN Muziek.

Wat is KHN Muziek?

 • Een exclusief pakket met vier horeca-gerelateerde zakelijke muziekkanalen
 • Samengesteld uit moderne achtergrondmuziek van getalenteerde artiesten
 • Na inlog direct online af te spelen via pc, laptop, tablet of smartphone
 • Eenvoudig aan te sluiten op uw bestaande geluidssysteem
 • Rechten-inclusief, u heeft dus geen Buma en/of Sena licentie nodig
 • Slechts € 14,95 per maand of € 169,95 per jaar
 • Exclusief voor leden van KHN

Rechten-inclusief?

In tegenstelling tot populaire muziek van bekende artiesten bent u voor het repertoire van KHN Muziek geen rechten verschuldigd aan Buma en/of Sena. Mits u natuurlijk alleen KHN Muziek ten gehore brengt. U krijgt na bestelling een certificaat van KHN Muziek.

Profiteer direct!
Benieuwd? Op khnmuziek.nl kunt u een demo beluisteren en direct een maand- of jaarabonnement afsluiten. Na betaling ontvangt u een inlogcode waarmee u toegang krijgt tot het volledige repertoire. Een maandabonnement eindigt automatisch. Deze kunt u eenvoudig online verlengen of omzetten in een jaarabonnement.

Afmelden voor Buma en Sena?

Heeft u nu een Buma- en/of Sena-licentie via KHN en wilt u overstappen naar KHN Muziek? Dan kunt u zich voor uw Buma en/of Sena-licentie afmelden via dit formulier. U kunt zich voor beide regelingen gedurende het jaar afmelden. U krijgt de betaalde licentiekosten voor Buma en/of Sena dan naar rato terug van KHN.

Vragen of meer informatie?

Voordat u contact opneemt met KHN Info & Advies adviseren wij u onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden te lezen en de FAQ op khnmuziek.nl.

VRAAG & ANTWOORD

1. Wat is KHN Muziek?
Een exclusief pakket met zakelijke muziekkanalen voor KHN-leden, vrij van de jaarlijkse afdrachten aan Buma en Sena.

2. Wat kost het en wat bespaar ik?
Uw kosten voor KHN Muziek zijn €14,95 per maand of €169,95 per jaar. Als u alleen gebruik maakt van KHN Muziek in uw bedrijf bespaart u de jaarlijkse afdrachten aan Buma en Sena.

3. Kan ik alle muziek ontvangen die ik wil?
KHN Muziek bestaat momenteel uit de volgende vier online muziekkanalen:

 • Relax (ambient, grotendeels instrumentaal)
 • Gezellig (lounge)
 • Genieten (easy pop)
 • Onderweg (mainstream, high energy, dance)

Deze moderne achtergrondmuziek komt van onbekende maar getalenteerde artiesten uit de hele wereld. De muziekkanalen worden onderhouden door experts uit de muziekindustrie. Zij zullen de feedback van KHN en haar leden gebruiken om het muziekaanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten.

4. Waar speel ik KHN Muziek op af?
KHN Muziek is een streaming muziekdienst. U heeft dus een internetverbinding nodig, een apparaat met internetbrowser zoals een laptop, (tablet) pc of smartphone en natuurlijk luidsprekerboxen met een eventuele versterker of een geluidsinstallatie. Bent u in het bezit van Sonos apparatuur? Dan kunt u KHN Muziek in een paar eenvoudige stappen direct activeren en afspelen op uw Sonos apparatuur. Op khnmuziek.nl vindt u een toelichting bij de FAQ.

5. Waarom kan ik niet gewoon Spotify gebruiken in plaats van KHN Muziek?
KHN Muziek is geen alternatief voor reguliere muzieksystemen of streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music waar overwegend populaire (beschermde) muziek op gedraaid wordt. Daar heeft u dus nog steeds een Buma en Sena licentie voor nodig. Spotify en Apple Music zijn overigens diensten voor consumenten, zakelijk gebruik is niet toegestaan. KHN Muziek is bedoeld voor zakelijk gebruik en is vrij van Buma en Sena afdrachten.

6. Is er een demo beschikbaar voordat ik deze dienst ga afnemen?
Op khnmuziek.nl/demo vindt u per kanaal een uur muziek zonder dat u een abonnement hoeft te hebben.

7. Hoe sluit ik een abonnement af op KHN Muziek?
Op khnmuziek.nl vindt u de optie 'Bestel KHN Muziek'. Om direct te kunnen bestellen heeft u uw KHN-lidnummer nodig en de postcode van uw bedrijf. Met deze gegevens en uw e-mailadres kunt u naar de betaalmodule en online afrekenen. Vervolgens ontvangt u per e-mail uw inloggegevens, de factuur van uw bestelling en het certificaat van KHN Muziek dat u kunt tonen bij een eventuele controle.

8. Hoe meld ik mij af bij Buma en Sena?
Als u nu via KHN een Buma en Sena licentie heeft, maar volledig overstapt naar KHN Muziek, kunt u zich afmelden voor de KHN kortingsregelingen voor Buma en/of Sena via dit formulier. Als u in 2018 geen Sena wilt betalen, moet uw afmelding uiterlijk 28 februari 2018 door KHN zijn ontvangen. Afmeldingen die later binnenkomen stromen uit per 1-1-2019. Maakt u geen gebruik van de KHN kortingsregelingen maar wilt u zich wel afmelden bij Buma en Sena dan kunt u zich afmelden via mijnlicentie.nl.

9. Kan ik KHN Muziek ook inzetten voor specifieke ruimten?
Als u KHN Muziek in specifieke ruimten van uw bedrijf wilt gebruiken en voor andere ruimten beschermd repertoire (Buma en Sena) wilt blijven afspelen kan dat. Als uw huidige licenties van Buma en Sena moeten worden aangepast, kunt u dat doorgeven via leden@khn.nl. Maakt u geen gebruik van de KHN kortingsregelingen maar wilt u uw licenties van Buma en Sena wijzigen dan kunt u dat doorgeven via mijnlicentie.nl.

10. Kan ik op meerde apparaten tegelijk KHN Muziek afspelen?
U kunt KHN Muziek afspelen op één apparaat tegelijk. Als u op een ander apparaat met dezelfde accountgegevens inlogt, gaat de streaming verder vanaf dat apparaat. Als u in verschillende ruimtes of meerdere vestigingen verschillende muziekkanalen van KHN Muziek wilt afspelen, kan dat alleen met extra abonnementen. Als u bent ingelogd kunt u eenvoudig via Account extra abonnementen afsluiten.

11. Loop ik een risico met KHN Muziek?
KHN heeft er op toegezien dat uw bedrijf geen risico loopt voor het muziekrepertoire van KHN Muziek met betrekking tot Buma en Sena. Uiteraard blijft u te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de muziek die u in uw bedrijf ten gehore brengt. Zorg dus dat er geen andere muziek in uw bedrijf wordt afgespeeld als u uitsluitend KHN Muziek wilt gebruiken. Eventuele boetes of naheffingen die u krijgt na controle van Buma en Sena zijn in dat geval voor uw rekening.

12. Welk systeem zit er achter KHN Muziek?
KHN Muziek is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en Tribe of Noise BV uit Amsterdam. Tribe of Noise is een wereldwijd muziekplatform met tienduizenden artiesten die muziek in eigen beheer uitbrengen.

13. Mijn internet is goed maar KHN Muziek hapert of werkt niet goed?
Vaak helpt het om de geschiedenis van uw browser te legen. Via de meeste browsers kan dit eenvoudig via Instellingen > Geschiedenis > Browsegeschiedenis > Wissen. U kunt ook bij ‘Help’ zoeken op ‘browsegeschiedenis’.

Wij wensen u veel (luister)plezier met KHN Muziek!

Terug
KHN Ledenvoordelen