Dit heeft alles te maken met de Britse variant van het virus. Hierdoor zullen er maatregelen blijven gelden wat vooral voor de horeca slecht nieuws is. Restaurants mogen pas open wanneer het risico niveau van "zeer ernstig" naar "ernstig" is, cafés mogen pas open bij niveau "zorgelijk" en nachtclubs en discotheken moeten bij alle risiconiveaus gesloten blijven. Zo staat dit in de nieuw gepubliceerde routekaart. Dit heeft zeer ernstige gevolgen voor de horeca. KHN sprak bij de 5-uur show over de gevolgen van deze routekaart.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: "Het is een slecht plan, niet goed doordacht en het kijkt te weinig naar wat er wel zou moeten kunnen. Op deze manier zullen er ongetwijfeld nog meer bedrijven in financiële problemen komen. De kassa's van de meeste horecabedrijven in Nederland zijn (nagenoeg) leeg. De financiële steun die de horeca nu krijgt is beter dan in 2020 maar nog steeds moet er elke dag geld bij uit eigen zak van de ondernemer. Het kabinet zou moeten kijken naar wat er wel kan, KHN heeft in oktober 2020 slimme plannen aangeleverd en wij willen dat het kabinet die informatie bij de hand neemt."

Bekijk hier de uitzending terug vanaf 10:50.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens