Van woensdag 22 februari 2023 tot en met dinsdag 28 februari 2023 staakt een groot deel van de medewerkers van de gemeente Maastricht die het afval ophalen en de stad schoonhouden.

Ook andere gemeenten in Zuid-Limburg kunnen hiervan hinder gaan ondervinden, bekijk voor meer informatie Stakingen | Gemeente Maastricht.

Wat betekent dat?
Dat betekent dat gedurende een week die start op aanstaande woensdag 22 februari er geen zwerfafval wordt opgeruimd, geen straten worden geveegd en afvalbakken worden niet geleegd.

Meldingen over afval, ongedierte, bomen en groenbeheer worden pas na 28 februari 2023 opgepakt of in behandeling genomen.

Carnaval en straatafval
Het is daarom op dinsdagavond/woensdagochtend niet toegestaan om afval vanuit de horeca inrichting dinsdagnacht/ woensdagochtend de straat op te vegen, zoals wel in de brief van 13 februari 2023 is aangekondigd. Dat afval wordt namelijk niet opgeruimd door de medewerkers die het afval ophalen en de stad schoonhouden. Ook straatafval zal niet worden opgeruimd.

Zaterdagmorgen tot en met dinsdagmorgen wordt de straten in de binnenstad telkens rond 06.00 uur schoongeveegd. Op die dagen mag in de binnenstad straatvuil en veegvuil vanuit de inrichting naar het midden van de weg worden geveegd. Maar dus niet op dinsdagnacht/woensdagochtend!

Over de staking
De stakingen zijn een gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen over de Cao-gemeenten. In diverse steden in het land hebben acties plaatsgevonden en gaan die nog plaatsvinden. FNV Overheid en CNV hebben op 16 februari een zesdaagse staking in Maastricht aangekondigd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens