In het Wallengebied en op het Rembrandtplein en Leidseplein geldt een alcoholverbod. Dit houdt in dat er op straat niet gedronken mag worden.

Toch zien we dat veel bezoekers in deze uitgaansgebieden alcohol bij zich hebben of mee naar buiten nemen vanuit de horeca.

Alcoholverbod en voorkomen van glaswerk op straat

In het Wallengebied is daarom onlangs een proef gestart waarbij de hosts bezoekers wijzen op het alcoholverbod en op drie plekken: de brug voor de Old Sailor, de brug voor Cafe Corso en de brug bij de stoofsteeg, mensen hun meegebrachte drank in containers laten deponeren. Dit haalt de alcohol direct van straat en maakt dat de handhavers zich op andere zaken kunnen richten. Deze proef wordt binnenkort geëvalueerd en zal dan mogelijk ook op het Leidseplein worden ingezet en eventueel later ook op het Rembrandtplein.

Op de pleinen zien we ook veel glaswerk. Soms is dit door bezoekers al meegenomen, maar er is ook glaswerk wat uit de horeca lijkt te komen. Later op de avond kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen.

Oproep

We willen de horecaondernemers verzoeken erop toe te zien dat er geen dranken in glas mee naar buiten worden genomen in verband met het alcoholverbod maar ook in verband met gevaar door glaswerk.

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens