Op dit moment zijn er veel discussies in het land over het wel of niet toestaan van tv-schermen op terrassen tijdens de aankomende voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. Deze wedstrijd wordt zondag 27 juni 2021 om 18.00 uur gespeeld.

De gemeente Venlo heeft bij hogere uitzondering besloten tv-schermen met een maximale doorsnede van 165 cm/65 inch aanstaande zondag op een terras toe te staan. We hebben er het volste vertrouwen in dat je dit in goede banen zult leiden en je verantwoordelijkheid neemt om het goed te laten verlopen. Het betreft hier een uitzondering op artikel 6 van de Beleidsregels terrassen horecabedrijven gemeente Venlo 2019.

Onder welke voorwaarden mogen de tv-schermen geplaatst worden

Het tv-scherm op het terras dient zo geplaatst te worden dat de kijkers op het terras van het terras af kijken, dus niet richting café. Zo wordt voorkomen dat groepen mensen die niet op het terras zitten, mee kunnen kijken. Groepsvorming aan de randen van de terrassen waarbij de anderhalve meter niet gewaarborgd dient namelijk te worden voorkomen.

Om er voor te zorgen dat alles goed verloopt, kun je bijvoorbeeld denken aan het inhuren van security.

Grotere schermen dan 165cm/65 inch zijn op terrassen maar ook schermen op pleinen niet toegestaan.

Binnen mogen naast deze tv-schermen ook grote schermen geplaatst worden, waar overigens de anderhalve meter afstand regel en zitten, net zoals op het terras, geldend is. Ondernemers die deze anderhalve meter regel voor binnen wensen los te laten vallen onder de regelgeving van testen voor toegang. Meer weten over testen, kijk dan op Hoe zit het met de tijdelijke wet toegangsbewijzen?

Evaluatie

Na zondagavond evalueert de gemeente met de veiligheidsdiensten en Koninklijk Horeca Nederland om te bekijken of bij een volgende voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal - binnen dit EK-toernooi - wederom tv-schermen op terrassen worden toegestaan.

Wij horen graag jouw feedback en of je aanstaande zondag aandachtspunten ervaart die we mee kunnen nemen in deze evaluatie! Mail deze naar grootvenlo@khn.nl.

Wellicht ten overvloede, maar het plaatsen van een tv-scherm op een terras is dus alleen toegestaan aanstaande zondag tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal. Voor alle andere wedstrijden van andere landen dient binnen gekeken te worden.

Kort samengevat

  • Het tv-scherm heeft een maximale doorsnede van 165 cm/65 inch;
  • De tv moet gericht zijn op het terras en mag niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg;
  • Je hebt een geldige exploitatievergunning, bent zelf verantwoordelijk voor een goed verloop en houdt toezicht op het naleven van de coronaregel;
  • Gasten blijven op hun vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij ze een huishouden vormen;
  • De tv mag niet eerder dan een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aan en moet binnen een half uur na het einde van de wedstrijd uit.

Tot slot rekenen we uiteraard om een mooi resultaat van de Oranjemannen en een gezellige sfeer in Venlo. Veel plezier en succes!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens