Minister Grapperhaus heeft vorig jaar gelden beschikbaar gesteld aan veiligheidsregio's om samen met gemeenten voor ondernemers en instellingen een kostenvergoeding te regelen. Bestuur KHN Utrecht heeft de gelden geclaimd en in samenwerking met de afdeling Economische Zaken gemeente Utrecht hebben we naar een aanvraag toegewerkt.

Vergoeding kosten CTB

Als horecaondernemer heb je vaak extra kosten gemaakt door het controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB). Als dit ook voor jou geldt, dan kun je bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor (een deel van) de kosten. Dit kunnen kosten zijn als:

  • Salaris voor werknemers die de bewijzen controleerden. Hieronder valt ook vakantiegeld, en kosten voor pensioen en sociale verzekeringen.
  • De kosten voor het aannemen, selecteren en de administratie van personeel dat je hebt ingehuurd voor het controleren.
  • Materiële kosten om de controle van het coronatoegangsbewijs mogelijk te maken.

Hoeveel subsidie kun je krijgen?

Vraag je voor het eerst een vergoeding aan voor het controleren van de coronatoegangsbewijzen? Dan krijg je:

  • Voor de periode 26 januari tot en met 25 februari 2022: maximaal € 3.500 per aanvraag.
  • Voor de periode 26 februari tot en met 26 maart 2022: maximaal € 3.500 per aanvraag. Dit geldt alleen als u door het 1G-beleid ook na 25 februari 2022 coronatoegangsbewijzen moest controleren.

Heb je al eerder een aanvraag gedaan? Dan krijg je:

  • Voor de periode 26 januari tot en met 25 februari 2022: maximaal € 1.750 per aanvraag.
  • Voor de periode 26 februari tot en met 26 maart 2022: maximaal € 1.750 per aanvraag. Dit geldt alleen als je door het 1G-beleid ook na 25 februari 2022 coronatoegangsbewijzen moest controleren.

Let op: is het bedrag van alle aanvragen die volledig en op tijd bij ons binnen zijn hoger dan het beschikbare geld? Dan verlagen wij alle subsidies op een gelijke manier.

Je kunt de subsidie alleen als organisatie aanvragen. Dit doe je met eHerkenning. Jouw eHerkenning moet betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger hebben.

Aanvraag doen: Product - Coronabewijs bij horeca, cultuur en evenementen - Online loket (utrecht.nl)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens