Op verzoek van de regisseur Koningsdag, mevrouw Henny Nieuwland, sturen we je de informatie over het aanvragen van plannen voor Koningsdag 2019. 

Inhoudelijk kun je naar haar reageren op: hnieuwland@delft.nl. Tot uiterlijk 15 februari 2019 kunnen plannen worden ingediend voor de viering van Koningsdag 2019.

Een plan moet compleet zijn en goed om door de verschillende toetsen te komen. Dus ook van de brandweer, politie, het Ghor etc etc.

Wat lever je in?

Het aanvraagformulier is geheel ingevuld en ondertekend (zie link)

  • Een veiligheidsplan waarin alle activiteiten beschreven staan maar zeker ook hoe je de risico’s op gaat lossen. Denk aan drukte, weer, afval en geluid etc. Een handreiking is te vinden op de website. Moet je als je maar één podium hebt ook een veiligheidsplan inleveren? Het antwoord is ja! Waarom? De bereikbaarheid van de hulpdiensten en de veiligheid moet in kaart gebracht worden, omdat Koningsdag met al die verschillende activiteiten één grote drukte veroorzaakt en er veel mensen op af komen.
  • Plattegronden 1: 200 waarop alle maten te zien zijn van podia barren etc. maar ook de doorgang voor de hulpdiensten en de toegangswegen die ook kunnen dienen als vluchtwegen.
  • Uiteraard is de gemeente weer bereid om gezamenlijk de EHBO en de beveiliging te regelen. Dat is handig omdat we dan met niet met verschillende partijen te maken hebben en dat vergemakkelijkt de communicatie en de aansturing hiervan. Op basis van doorberekening wordt na Koningsdag dat deel in rekening gebracht dat voor toepassing is voor de afzonderlijke activiteiten.
  • Heb je twee beveiligers en twee EHBO’rs nodig (kijk op de website) dan worden die achteraf in rekening gebracht. De gemeente huurt zelf ook een deel in van dit in voor de gebieden waar veel publiek loopt.

Voor meer informatie kijk ook op op deze site. Als iets niet duidelijk is neem dan contact op met regisseur Koningsdag Henny Nieuwland hnieuwland@delft.nl.

Horecaoverleg
Het volgend horecaoverleg is op woensdag 30 januari van 10.30 tot 12.00 uur in het stadhuis aan de Markt.

Bijlage 1: Locatieprofiel Markt
Bijlage 2: Locatieprofiel Beestenmarkt
Bijlage 3: Locatieprofiel Bastiaans- Vesteplein
Bijlage 4: Locatierprofiel Burgwal
Bijlage 5: Locatieprofiel Doelenplein
Bijlage 6: Locatieprofiel Heilige Geestkerkhof