Op dinsdag 4 januari jl. heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam de eerste bestuursvergadering gehouden in 2022.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 1 februari 2022. Mochten er punten zijn die we voor je kunnen bespreken, of wil je aanwezig zijn? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Onderstaand een greep uit de punten die besproken zijn in de vergadering van 4 januari.

Evaluatie overleg burgemeester en wethouders 16 december

Op donderdag 16 december heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam het overleg gehad met de burgemeester en wethouders. We hebben het over een aantal punten gehad:

  • De gemeente is bezig met een nieuwe APV. KHN werd pas laat in dit proces betrokken en niet rechtstreeks. We hebben aangeven bij dit soort zaken vanaf het begin betrokken te willen worden om inbreng te kunnen geven namens de horeca. De gemeente heeft aangegeven dat we als horeca worden betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen.
  • De communicatie tussen gemeente en KHN Edam-Volendam moet beter. Ook de verbetering van de communicatie tussen de gemeente en KHN Edam-Volendam is besproken. Er zal in 2022 drie maal per jaar een bestuurlijk overleg gepland worden. Daarnaast zal er voor iedere bestuursvergadering een ambtelijke afvaardiging uitgenodigd worden. Hiervoor geven we vooraf de gesprekspunten aan.
  • De in het verleden afgesproken afstemming over de komst van voetbalsupporters van uitspelende clubs is verdwenen. We hebben gevraagd om dit weer op te pakken en een overzicht van de wedstrijden van FC Volendam, zodat we afspraken kunnen maken over risicowedstrijden en eerder geïnformeerd zijn.
  • Het aangepaste protocol voor het Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid (CHO) ligt bij de gemeente. We hebben gevraagd om actie zodat het opgepakt kan worden wanneer we weer open zijn.
  • Verder hebben we gevraagd naar de status van LEF en de horecavisie. KHN Edam-Volendam wil nauwer betrokken zijn bij deze ontwikkelingen. Ook hebben we het belang van TOP benadrukt vanuit het economisch perspectief en dat dit een veel bredere discussie betreft dan alleen de horeca. Ook cultuur en toerisme zijn nauw betrokken bij dit platform.

Voorafgaand aan de bestuursvergaderingen in 2022 zal de gemeente uitgenodigd worden bij bepaalde punten. Voor komend overleg hebben we op dit moment de volgende punten op de agenda:

  • Ontwikkelingen Kermis (o.a. tijdige communicatie vanuit de gemeente);
  • Interne afstemming APV;
  • Planning voetbalwedstrijden;
  • Meldingen handhaving.

Heb je punten die we met de gemeente moeten bespreken? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Belangen bestuur

In de bestuursvergadering is uitgebreid stil gestaan bij de belangen van de ondernemers en de belangen van ondernemers in het bestuur. We willen nogmaals benadrukken dat de bestuursleden geen individuele belangen hebben die uitgedragen worden in of via het bestuur. De bestuursleden in het bestuur van KHN Edam-Volendam behandelen altijd de collectieve zaken die binnen de gemeente Edam-Volendam spelen. Het bestuur is transparant en staat altijd open voor punten, suggesties of opmerkingen van de leden. Leden zijn altijd welkom aan te schuiven tijdens een bestuursvergadering of contact op te nemen. Individuele zaken van ondernemers zullen opgepakt worden door regiomanager Ivo Berkhoff, waarbij beroepsgeheim altijd aan de orde is.

Polsbandjes

Het project voor het uitgeven van de polsbandjes voor toegang tot de horeca i.v.m. de coronatoegangsbewijzen ligt momenteel stil. Het systeem ligt klaar om te gaan gebruiken wanneer we weer open mogen.

Ondersteuning gemeente tijdens coronamaatregelen

Voorzitter a.i. Siem Kees Slegt neemt contact op met de gemeente om andere mogelijkheden voor het ondersteunen van de horeca bespreekbaar te maken.

Pak deze kans: dien je CTB declaratie in!

We hebben het al eerder gedeeld, maar willen het nogmaals onder de aandacht brengen. Er ligt geld te wachten voor de horecaondernemers. De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een vergoeding van het Rijk (het zgn. Grapperhaus-budget) ontvangen om de horecaondernemers te ondersteunen voor de extra inspanningen rondom het controleren van de coronacheck, iedere gemeente krijgt hier een deel voor toegewezen. Denk hierbij aan de aanschaf van elektronisch materiaal zoals een IPad voor de controle. Of de extra tijd die gaat zitten in de controles (20 seconden per gast). Hier vind je meer informatie en een rekenvoorbeeld. Doe er je voordeel mee en dien je declaratie z.s.m. in!

Laat geen meubelstukken buiten staan

Een oproep aan alle ondernemers; zorg dat er geen stoelen, tafels etc. buiten staan waar de bezoekers en toeristen op kunnen zitten. Dit nodigt uit en brengt ons als horecaondernemers in de problemen omdat het lijkt alsof je open bent. Ruim deze meubelstukken dus op, of zorg dat er niemand op kan zitten. In de horeca-appgroep zijn een aantal willekeurige foto’s geplaatst om hiervan voorbeelden te geven. De foto’s zijn een momentopname en kunnen afbreuk doen aan de werkelijkheid. De foto’s zijn niet gedeeld buiten de hoeca-appgoep

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Je kunt ook KHN Edam-Volendam volgen via Facebook of via onze eigen pagina www.khn.nl/edam-volendam.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens