Even een tussenstand wat we allemaal aan het doen zijn als bestuur voor de leden van KHN Gouda.

Corona
Om de week hebben we een zoom meeting van 3 wethouders, SOG, centrummanagers binnenstad en Bloemendaal, Gouda onderneemt en KHN. Hierin worden alle aspecten besproken aangaande de Corona ontwikkelingen en samenhangende maatregelen.

Terras
Er is een tijdelijke vergunning afgegeven om de terrassen, zoals ze nu staan bij bijvoorbeeld de markt en de visbanken, te verlengen. We hebben besproken dat we graag willen dat hier in de toekomst bijvoorbeeld het wat meer winterproof willen hebben en we ook over volgend jaar willen praten. Wethouder heeft duidelijk gezegd dat het een tijdelijke situatie is en hij geen voorstander is van continuatie. Binnenkort volgt een formele evaluatie met alle betrokken partijen en zullen we (horeca breed) hier voor willen gaan pleiten. Druk via de pers en politiek kan helpen om dit te realiseren!

Horecanota
We hebben gesprekken met de gemeente om de nieuwe horecanota en convenant op te stellen. Dit is echt een heel belangrijk document en het wensenlijstje van de gemeente kan gevolgen hebben over wat we wat mogen doen (verschil tussen een dag/avond/nachtzaak, of ├╝berhaupt geen horeca). Wij zullen in een volgende ledenbijeenkomst toelichting geven over de ontwikkeling van het concept en horen graag hoe jullie hierin zitten. Nogmaals een heel belangrijk dossier waar we bovenop moeten zitten.

Samenwerking
We merken dat gemeente veel wisseling van personeel heeft. Samenwerking tussen cultuur/horeca/detailhandel en vastgoed is belangrijk om een binnenstad visie succesvol uit te rollen. Vraagt om twee dingen: visie en samenwerking. Beide ontbreekt. Op ons initiatief hebben we deze partijen allemaal benaderd en gevraagd of ze dezelfde mening hebben en of ze een bijdrage willen geven om dit op te pakken. Een eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden tussen (SOG/KHN/C4(cultuur),vastgoed en Gouda Onderneemt) deze werd begeleid door een externe gespreksleider in de lichtfabriek. We hebben een goede eerste stap gezet.

Verkeerscirculatieplan
Vorig jaar september trok de gemeente een plan uit de hoge hoed over de verkeersstromingen in Gouda. Uitgangspunten daarbij waren onder andere de afsluiting van de binnenstad voor bezoekers (parkeren in de garages aan de randen), knippen zetten (doorgang verhinderen) in bepaalde straten/wijken met als doel het verkeer naar de randweg te leiden. Na moord en brand roepen en mobiliseren van onder andere alle stakeholders, was er niet genoeg draagvlak voor en heeft de betreffende wethouder haar plan ingetrokken. Nu zijn de gesprekken opgestart met alle stakeholders om zo tot een nieuw plan te komen waar hopelijk een breed draagvlak voor is. Zodra er meer zicht is op de inhoud van het nieuwe plan zullen wij jullie hierover informeren.

Kortom, een druk seizoen voor het bestuur (Victor/Lennart/Roy/Boele). Wil je betrokken worden hierbij en/of wil je bepaalde issues op de agenda zetten: bel of mail ons gouda@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens