Vanaf 1 december is het weer mogelijk om je aan te melden voor een kosteloze afvalinzameling van plastic verpakkingsafval, drankenkartons en glas.

Als jij gebruik wil maken van de kosteloze inzameling van gescheiden plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) en/of glas, kun je jouw organisatie aanmelden bij Afval Goed Geregeld. Kijk voor meer informatie, aanmelden en voorwaarden op de website van Afval Goed Geregeld.

Met het inzamelsysteem maakt het Afvalfonds het voor bedrijven en scholen mogelijk om op een eenvoudige manier verpakkingen in het vervolg gescheiden aan te bieden voor recycling.

Online inschrijven en voorwaarden

. In principe kan elke organisatie zich hiervoor inschrijven, er zijn wel een aantal voorwaarden:

  • Alleen gescheiden afvalstromen die van goede kwaliteit zijn worden opgehaald. Er mag dus niets inzitten wat bij het restafval of bij andere afvalstromen thuishoort omdat het materiaal anders niet gerecycled kan worden. Dat betekent dat plastic verpakkingen en drankenkartons schud-, schraap- of schenkleeg zijn. En dat er geen ander afval bij mag zitten.
  • Twijfel je? Dan kun je de afvalscheidingswijzer checken.
  • De minimale aangeboden hoeveelheid per week is 240 liter. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, de ‘kliko’.

Van inschrijving naar inzameling

Als je besluit je in te schrijven, worden een aantal gegevens zoals bedrijfsgegevens, ophaallocaties en informatie over de huidige afvalstromen gevraagd. Het Afvalfonds gebruikt de gegevens van alle inschrijvingen om contracten af te sluiten met inzamelbedrijven die de inzameling zullen verzorgen. De inzameling en recycling wordt betaald door Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

Minder afhankelijk van olie

Door meer verpakkingen in te zamelen, zorgen we ervoor dat er nog meer gerecycled wordt, zodat dit weer kan worden gebruikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen of producten. Belangrijk in een tijd waarin grondstoffen steeds schaarser worden. We willen minder afhankelijk worden van olieproducerende landen. Bovendien levert de recycling van elke kilo plastic verpakkingen een CO²- besparing van tweeënhalve kilo op.

Lees meer informatie op deze website.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens