We zien steeds meer criminaliteit in en rondom hotels en willen hiervoor een signaal afgeven. Criminelen opereren steeds geraffineerder en wanen zich onaantastbaar, omdat de pakkans en of strafmaat beperkt is.

Aandachtspunten zijn:

  • Illegale prostitutie.
  • Diefstal vanuit hotelkamers van insluipers (ondanks dat ze geen toegangskaarten voor lift of kamers hebben sluipen ze naar binnen met gasten en forceren sloten van kamer en nemen eigendommen van gasten mee).

We doen een dringende oproep deze misstanden te melden in het registratiesysteem van en voor hotels: Hotel Security Management.

In samenwerking met KHN Amsterdam hebben we met Hotel Security Management (HSM) een zwarte lijst voor ongewenste gasten opgesteld. Bezoekers die zich misdragen of betrokken zijn bij criminele activiteiten ten opzichte van het hotel kunnen voortaan in alle deelnemende hotels geweerd worden. Het systeem en de onderliggende afspraken hieromtrent zijn getoetst door de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bij voorvallen rondom diefstal, vernielingen, niet betalen, creditcardfraude, overvallen, agressie en geweld, illegale prostitutie en/of mensenhandel kunnen gasten de toegang tot het hotel geweigerd worden en/of kun je extra alert zijn.

Het signalement van deze gasten kan worden gedeeld in registratiesysteem van HSM. Voor meer informatie over hoe het werkt verwijzen wij je naar: https://www.hsm-amsterdam.nl. We zien dat er steeds meer hotels incidenten en personen registreren. Het is zeer waardevol om te zien om welke personen en incidenten het gaat. De overheid verwacht ook steeds meer van je en daarom is het goed om als hotel op de hoogte te zijn van wat er gaande is.

Aanmelden
Hotels die nog niet deelnemen kunnen zich hier aanmelden. Voor dit jaar is deelname gratis voor de nieuwe aanmeldingen. Normale kosten zijn 199 euro per jaar exclusief BTW.