Op 29 september houdt ondernemersvereniging Sterck een algemene ledenvergadering, waarbij de plannen over de bi-zone aan bod komen.

Sterck laat met onderstaand bericht alvast weten wat de plannen zijn. Op 29 september wordt in Den Enghel om 20.00 hier een beslissing over genomen. Het zou fijn zijn als veel (horeca)ondernemers hierbij aanwezig zijn, zodat het een beslissing met een groot draagvlak wordt.

De Bi-zone: van ondernemers, voor ondernemers
Een vijftiental ondernemers, verdeeld over de horeca en retail, is bezig met de verlenging van een gezamenlijke Bi-zone.

De regeling die stond met de gemeente, loopt dit jaar af. In voorgaande jaren (en ook in dit jaar) betaalden ondernemers een bepaald bedrag per jaar en legde de gemeente daar 100.000 euro bij (de ton van Ton). Afgelopen jaar was dat nog 75.000 euro. Nu Bergen op Zoom in de schulden zit, is er geen zekerheid over de hoogte van de bijdrage van de gemeente.

Zonder de Bi-zone gaat het licht uit in Bergen op Zoom, stellen de ondernemers. Letterlijk: dan komt er geen sfeerverlichting. Maar ook geen hanging baskets, zullen er minder evenementen zijn en geen Krabbenfoor.

Gevolg: er komen minder bezoekers naar de binnenstad.
Daarom willen de ondernemers, samen met het bestuur van Sterck, de Bi-zone opnieuw vorm geven.

Het bestuur van Sterck is hierbij, samen met de ondernemers, uitvoerend. De ondernemers bepalen samen hoe deze Bi-zone er uit komt te zien: zij bepalen het in te leggen bedrag, en waar dit geld aan besteed wordt. Dit zal transparant naar alle leden worden gecommuniceerd.

De Bi-Zone is essentieel om Bergen op Zoom levendig te houden. Maar om dit in te kunnen stellen, is er wel draagvlak nodig. In totaal moeten 140 van de 350 Bergse ondernemers vóór stemmen. Dit gebeurt op een alv van Sterck.

Dennis van Lent, kartrekker van het project, roept dan ook alle ondernemers op om tijdens deze alv aanwezig te zijn en mee te stemmen. ,,Alleen op die manier kunnen we Bergen op Zoom en onze ondernemingen redden”, stelt hij. ,,Gezamenlijk, zonder freeriders.”

Per straat worden er nog informatiebijeenkomsten georganiseerd. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Dennis van Lent: info@vanlentinterdesign.nl of 06 55146598.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens