Wat is de mening van ondernemers in de Amsterdamse binnenstad over thema’s uit de Amsterdamse City Index 2022?

Amsterdam City publiceert voor de veertiende keer haar index. De cijfers gaan over het ondernemersklimaat, de bereikbaarheid, de veiligheid, de kwaliteit van de openbare ruimte en de economie in de Amsterdamse binnenstad.

Laag indexcijfer door corona

Veel ondernemers hebben tijdens de corona met zware omstandigheden te maken. Dat verklaart waarom het algemeen indexcijfer ook dit jaar weer laag is, namelijk 97. Vorig jaar was dit 87. Daar komt bij dat 80% van de ondernemers aangeeft dat ze zich meer gesteund zouden willen zien door de gemeente. Toch voelt een groot deel zich verbonden met de Amsterdamse binnenstad en het merendeel van de ondernemers stelt zich positiever op dan het voorgaande coronajaar en dat geeft goede moed voor de toekomst. Een toekomst waarin we het begin van een fragiel economisch herstel zien maar die de Amsterdamse ondernemers tegelijkertijd voor een enorme uitdaging stelt: de grote schaarste op de arbeidsmarkt op uitvoeringsniveau die een soepele doorstart na twee jaar Corona voor tal van ondernemingen bemoeilijkt.

Laat deze index een goed handvat zijn voor iedereen die betrokken is bij het stimuleren van het ondernemersklimaat en het leefbaar houden van de binnenstad. Dat het de gemeente stimuleert zo optimaal mogelijke voorwaarden te creëren om te kunnen ondernemen. Opdat de binnenstad van Amsterdam een plek blijft waar ondernemen iets vanzelfsprekends is, onlosmakelijk met de stad verbonden. Een binnenstad als aantrekkelijke verblijfplaats voor eenieder die in Amsterdam woont, werkt of op bezoek komt.

Download de Amsterdam City Index 2022

Bron: Amsterdam City

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens