Dit plan moet ervoor zorgen dat Amsterdam een van de belangrijkste congressteden in Europa wordt.

De laatste jaren schommelt Amsterdam rond de top 10 van de ranglijst van de International Congress and Convention Association, achter steden als Parijs, Barcelona, Lissabon of Kopenhagen. Congressen zorgen voor inkomsten, werkgelegenheid, opleidingsplekken en een versterking van lokale economische sectoren, zoals Life Sciences & Health. Ook trekken congressen zakelijke bezoekers aan die voor relatief weinig overlast en druk op de openbare ruimte zorgen. Congressen vinden meestal plaats buiten het hoogseizoen en de bestedingen van de congresbezoeker aan horeca en cultuur zijn hoog. Ook verblijven bezoekers niet alleen in het centrum, maar verspreid over de stad.

Niet-commerciële congressen

Amsterdam wil vooral niet-commerciële congressen op de gebieden Life Sciences & Health, Tech, duurzaamheid, FinTech en de creatieve industrie aan de stad verbinden. Amsterdam gaat de congresbezoekers in contact brengen met bedrijven, talent, universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra in de stad en regio om zo samenwerking en innovatie te stimuleren. Congressen zorgen zo voor meerwaarde voor bewoners en bedrijven, en voor maatschappelijke impact.

Cardiologencongres

Als start van het nieuwe plan komt het bekende Cardiologencongres ESC, European Society of Cardiology, in 2023 naar Amsterdam. Cardiologen uit de hele wereld presenteren en bespreken op dit congres de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en inzichten op het gebied van hart- en vaatziekten. Voor de coronacrisis trok dit congres ongeveer 30.000 deelnemers uit 140 verschillende landen. Deelnemers kunnen er straks ook voor kiezen om digitaal het congres te volgen.

Miljoeneninvestering

Wethouder Victor Everhardt van Economische Zaken zal de komende vier jaar 3,7 miljoen euro investeren in het werven van congressen en burgemeester Halsema zal er alles aan doen om IBC (International Broadcasting Convention) voor de stad te behouden.

Zie ook: meerjarenplan Amsterdam congresstad

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens