De jobhunters van gemeente Amsterdam begeleiden statushouders naar een baan. Zij zoeken graag de samenwerking op met sociale partners die de doelgroep (statushouders, vluchtelingen met een werkvergunning) een kans willen geven op de arbeidsmarkt.

Deze statushouders (nieuwe Amsterdammers) hebben het netwerk nog niet en daar willen de jobhunters verandering in brengen. In de onderstaande bijlage tref je de informatie met betrekking tot de Amsterdamse Aanpak Statushouders. Het betreft een duale aanpak waarbij getalenteerde nieuwe Amsterdammers in de regio Amsterdam geholpen worden om snel aan het werk te gaan en in te burgeren (denk hierbij aan taalverwerving). Door deze aanpak worden zij snel zelfstandig waardoor zij in Nederland weer een mooi bestaan kunnen opbouwen.

Deze gemotiveerde nieuwe Amsterdammers hebben een groot doorzettingsvermogen, echter is het vinden van een baan niet altijd makkelijk en blijft dat een uitdaging. Taal kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn, maar ook de cultuur, deze kennen zij namelijk (nog) niet. Zij willen deel uitmaken van de maatschappij en daar helpt een passende baan bij. Het zou natuurlijk tof zijn wanneer zij kunnen bijdragen, zo kunnen zij weer op hun eigen benen staan. Daarnaast hebben vele van hen ongekend veel talent, zij kunnen van toegevoegde waarde zijn voor organisaties en bedrijven.

De dienstverlening biedt verschillende voordelen en is geheel kosteloos.

Meer informatie?
Meer informatie is te vinden op de website van gemeente Amsterdam en Amsterdamse Aanpak Statushouders. Of stuur een e-mail naar: a.fessahaye@amsterdam.nl.

Bijlagen
Amsterdamse Aanpak Statushouders
Verhalenbundel. Een toekomst opbouwen in Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens