De avondklok blijft voorlopig van kracht, in afwachting van het hoger beroep dat vrijdag plaatsvindt. Op dinsdag 16 februari bepaalde de rechtbank van Den Haag dat de avondklok per direct moest worden opgeheven, in een zaak die was aangespannen door protestgroep Viruswaarheid.

De rechter bepaalde op dinsdag 16 februari dat de avondklok op basis van de verkeerde wet is vastgelegd. Dat zou betekenen dat de avondklok geschrapt moet worden. Maar de Staat ging daartegen in hoger beroep.

Schorsing

De Staat vroeg bovendien in een spoedvoorziening aan het gerechtshof om de uitspraak van de voorzieningenrechter te schorsen in afwachting van de definitieve uitspraak in hoger beroep. Dat wil zeggen: de Staat wil dat de avondklok gehandhaafd blijft totdat het Haagse gerechtshof een beslissing neemt over de vraag of de avondklok buiten werking gesteld moet worden. Het Haagse gerechtshof heeft dit schorsingsverzoek toegewezen.

Vrijdag 19 februari behandeling hoger beroep

Het hoger beroep bij het hof wordt vrijdag behandeld. Kort daarna zal het hof een uitspraak doen. KHN houdt jou uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen en wat de uitspraak voor jou betekent.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens