Het doel van de BIZ is samen werken aan een aantrekkelijk, hoogwaardig en toekomstbestendig centrumgebied in Bergen.

Afgelopen maand stemde 71% van de uitgebrachte stemmen voor de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Bergen Centrum. Daarmee is er voldoende draagvlak onder de ondernemers. Per 1 januari 2024 gaat de BIZ van start voor een economisch vitaal, en aantrekkelijk centrumgebied.

Voorzitter en tevens voorzitter KHN Bergen, Egmond, Schoorl Steef van Leeuwen: “Na de positieve resultaten in Egmond en Schoorl om als ondernemers beter samen te werken, ben ik blij dat we ook in Bergen kunnen starten. We worden hiermee de grootste BIZ in de gemeente en kunnen via gezamenlijke marketing, evenementen en activiteiten Bergen nog aantrekkelijker maken voor onze inwoners en bezoekers.”

Resultaten draagvlakmeting
Tenminste de helft van de ondernemers binnen het BIZ-gebied moest een stem uitbrengen. De opkomst bij de stemming was 61%. Met 71% van de uitgebrachte stemmen voor de oprichting krijgt BIZ Bergen Centrum groen licht. Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (economische zaken) is erg blij met het draagvlak: “Ik wil de BIZ stichting en het bestuur van harte feliciteren met dit positieve resultaat. Het is supermooi dat deze BIZ kan optreden namens de ondernemers in Bergen Centrum en als gesprekspartner kan dienen voor de gemeente. Samen hebben we het doel Bergen aantrekkelijk te maken en houden voor onze bewoners en bezoekers. Nu kunnen we aan de slag.”

Activiteitenplan
Het doel van de BIZ is samen werken aan een aantrekkelijk, hoogwaardig en toekomstbestendig centrumgebied in Bergen. De initiatiefnemers hebben hiervoor een activiteitenplan opgesteld. Tijdens meerdere bijeenkomsten en vele persoonlijke gesprekken is hiervoor input opgehaald bij de ondernemers uit het centrum. Per 1 januari 2024 gaat dit plan in uitvoering. De activiteiten uit het plan dragen bij aan het behouden en versterken van het unieke en onderscheidende karakter van Bergen. Door als ondernemers samen te werken en te investeren hopen zij de aantrekkingskracht van het centrumgebied op bewoners en bezoekers te vergroten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens