Dit evenement, georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en de Dutch Innovation Factory, geeft horecaprofessionals de unieke mogelijkheid om de nieuwste technologie en duurzame ontwikkelingen in de branche te verkennen.

Het evenement inspireert en zet aan tot een toekomstbestendige horeca, waarin duurzaamheid en innovatie de hoofdrol spelen. Als bezoeker neem je ten minste één goed idee mee naar huis, om in je eigen zaak toe te passen. Wil jij zeker zijn van je plek tijdens dit unieke evenement op maandag 23 oktober van 13.00 tot 16.00 uur? Meld je dan gratis aan via dit formulier.

Programma

Het programma bestaat uit sprekers, demo’s en korte pitches, die de bezoeker informeren en laten zien wat voor (technologische) toepassingen er al voor handen zijn om slimmer en duurzamer te werken. Het unieke van dit evenement is dat de onderwerpen inspireren en uitnodigen om tijdens deze bijeenkomst over je eigen vraagstuk in gesprek te gaan.

Duurzame horeca

Albert Kooy (SVH Meesterkok en oprichter van Dutch Cuisine) houdt een inspirerend betoog over kansen, die er liggen om duurzaam te ondernemen. Aangezien er vanuit de arbeidsmarkt steeds meer vraag komt naar professionals, die op de hoogte zijn van dit thema en maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen, is er in samenwerking met Albert Kooy een e-learning SVH Duurzame horeca met bijbehorend examen ontwikkeld. De opleiding hiervan wordt verzorgd door Stichting Horeca Onderwijs (SHO), die deze dag ook aanwezig is.

Ricardo Eshuis (directeur SVH): “Duurzaamheid en technologie zijn niet twee doelen op zich. Het zijn twee oplossingen van problemen die we als sector steeds beter in beeld krijgen en willen oplossen. Oplossingen die we als sector steeds meer omarmen, om zo bij te dragen aan het verkleinen van de foodprint en het tegengaan van waste.” De horeca toekomstbestendig maken doen we samen en daarom gaat SVH graag de samenwerking aan met partijen, die vanuit een vergelijkbare visie de hospitality willen helpen verduurzamen.

AI-techniek als belangrijk middel tegen verspilling

Orbisk helpt professionele keukens met een simpele oplossing grip te krijgen op hun voedselverspilling. Het bedrijf ontwikkelde de eerste voedselafval-monitor met AI-beeldherkenningssoftware, waarmee het voedselafval in de keuken volledig automatisch wordt geregistreerd. Als een van de sprekers laat Orbisk zien hoe dit werkt en welke (financiële) voordelen dit heeft voor ondernemers.

Studenten en bedrijven pitchen ideeën

Dutch Innovation Factory, het clubhuis van de Dutch Innovation Community, werkt nauw samen met IT-studenten van de Haagse Hogeschool en mbo Rijnland. Deze studenten werken als onderdeel van hun opleiding aan challenges en projecten zoals bijvoorbeeld via de MKB Digiwerkplaats. Op deze manier denken zij na over innovatieve en duurzame oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken van bedrijven. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan de Foodboost Challenge, waar studenten zelf meer over zullen vertellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de studenten en/of onderwijsprofessionals in gesprek te gaan over jouw vraagstuk en de optie om dit tot een challenge te maken.