Wil jij graag op strategisch niveau meepraten over de horeca in de provincie Drenthe? Deins je niet terug voor een gesprek met de Provincie, de media en andere stakeholders? Ben jij die verbinder tussen de lokale Drentse KHN bestuurders? Wil jij jouw horizon verbreden en jouw netwerk uitbreiden? Dan is KHN Drenthe op zoek naar jou!

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) behartigt al meer dan 135 jaar de belangen van horecaondernemers in Nederland. Wij vinden dat Nederland de beste gastvrijheid verdient; een brede, sterke en professionele horeca die kwaliteit en innovatie vooropstelt. Namens 18.000 horecaondernemers en meer dan 390.000 horecamedewerkers knokken wij voor een gunstig ondernemersklimaat en toekomstbestendige horecabranche. We hebben 243 lokale afdelingen door heel Nederland. KHN Drenthe is 1 van de provinciale regio’s die de belangen behartigt van de Drentse KHN afdelingen. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo geeft KHN de horeca power.

Wie zoeken wij?
Het regiobestuur van KHN Drenthe is op zoek naar een enthousiaste en betrokken nieuwe voorzitter in verband met het vertrek van de huidige voorzitter Ton Duivenvoorden. De zittingstermijn van Ton eindigt eind september 2023. Om te zorgen voor een soepele overdracht geven we er de voorkeur aan dat de nieuwe voorzitter in het voorjaar van 2023 start, waarbij de officiële overdracht eind september 2023 zal zijn.


Jouw werkzaamheden
Als voorzitter van KHN Drenthe maak je je sterk voor de horecaondernemers in jouw regio. Je weet precies wat er speelt in jouw regio en stelt samen met het regiobestuur vast wat de komende jaren belangrijk is voor de regionale horeca in Drenthe. Je zit de bestuursvergaderingen van KHN Drenthe voor en bent samen met je medebestuursleden dé gesprekspartner voor o.a. de Provincie, Marketing Drenthe, het Recreatieschap en de media.

Je bent het eerste aanspreekpunt van de KHN regiomanager, je staat de pers te woord waar nodig en je bent het gezicht van KHN Drenthe!


Jouw profiel
Jij bent een enthousiaste ondernemer of eindverantwoordelijke van een horecabedrijf in Drenthe met passie en visie voor de horeca, die met energie wil bijdragen aan de koers van KHN Drenthe. Je bent een initiatiefrijke bruggenbouwer, kijkt over de grenzen van jouw eigen bedrijf en bent bereid om kennis te delen, samen te werken en te leren. Je loopt voorop zonder het contact met de leden in jouw regio kwijt te raken. Als bestuurslid ben je vanzelfsprekend lid van KHN.

Jouw tijdsbelasting
De tijdsbelasting wisselt per periode en kent enige pieken en dalen. Gemiddeld ben je ongeveer 4 uur per week kwijt aan het werk als regiovoorzitter.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame en uitdagende positie bij een actieve vereniging, waarbij je een groot netwerk opbouwt en waar je nieuwe ervaringen op kunt doen. Je krijgt de mogelijkheid om trainingsbijeenkomsten bij te wonen via de professionele bestuurdersacademie van KHN. Verder bieden wij een vergoeding van gemaakte kosten.

Interesse?
Ben jij die betrokken en enthousiaste bestuurder die zich wil inzetten voor een gezonde, toekomstbestendige horeca in Drenthe? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail jouw CV en een korte motivatie naar drenthe@khn.nl voor 15 februari 2023. Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met Ton Duivenvoorden (regiovoorzitter KHN Drenthe), T: 0610986230 of met Inge Venema-Vogelzang (regiomanager KHN Drenthe), T: 06-53428307.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens