De afgelopen tijd is een moeilijke tijd geweest en het ziet er naar uit dat we deze crisis voorlopig nog niet te boven zijn.

Het invoeren van het coronatoegangsbewijs (CTB) geeft wat meer ruimte en vrijheid in het toelaten van bezoekers maar zorgt tegelijkertijd voor extra werkzaamheden en soms moeilijke situaties.

Allereerst wil ik mijn complimenten uitspreken voor iedereen in Haarlem die hier zo goed aan meewerkt. Vanuit de handhavers maar ook vanuit de media en vele andere kanalen hoor ik dat er in Haarlem veel en goed gecheckt wordt op het CTB.

Helaas krijg ik ook signalen binnen dat er gelegenheden zijn waar de check niet, of niet consequent wordt uitgevoerd. De handhavers controleren actief op deze signalen.

Vanuit het rijk is er budget beschikbaar gekomen ter ondersteuning van het controleren op het CTB. Mocht u problemen ondervinden bij de controle van het CTB, dan kunt u dit bij de gemeente aangeven (via veiligheidhandhaving@haarlem.nl). Wij zullen dan samen kijken naar een goede manier om ondersteuning te bieden.

Ik hoop natuurlijk dat de maatregelen snel zullen verdwijnen, maar tot die tijd moeten we er samen voor zorgen dat Haarlem een gezellige en veilige stad is om te verblijven.

Met vriendelijke groet,

Jos Wienen
Burgemeester van Haarlem

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens