Onlangs hebben we jou geïnformeerd over de retailvisie van de gemeente Venlo. We hebben je toen ook gevraagd om jouw (eventuele) kritiekpunten of aanvullingen aan te leveren.

De aandachtspunten die zijn aangeleverd, zijn doorgeleid naar de gemeente.

Terrasbeleid

Een belangrijk onderdeel van deze retailvisie is het terrasbeleid. Wij hebben er daarom op aangedrongen dat deze visie aangenomen zou worden voordat het terrasseizoen in volle gang is.

Op deze manier zouden horecaondernemers die hun terras uit willen breiden en waarbij dit past binnen de nieuwe regels hiervoor direct een vergunningsaanvraag in kunnen dienen en hier in de komende zomer nog gebruik van kunnen maken.

In de retailvisie zijn echter ook zaken met betrekking tot perifere detailhandel opgenomen en helaas zorgen de zienswijzen uit deze hoek ervoor dat er nu een extra themasessie over dit onderdeel ingepland moet worden voor de gemeenteraad. Hierdoor verschuift de besluitvorming over de gehele visie (inclusief dus het terrasbeleid) naar achteren en vindt deze pas in het najaar plaats.

Dit is uiteraard een flinke domper voor de ondernemers die deze zomer al graag hun terras zouden willen uitbreiden.

We hebben ons ongenoegen hierover kenbaar gemaakt en de gemeente heeft begrip voor ons standpunt en heeft ons daarom toegezegd dat ondernemers die graag hun terras uit willen breiden, zich via ondernemersloket@venlo.nl kunnen melden en dat de gemeente dan gaat bekijken wat er - met in gedachten het nieuwe terrasbeleid - deze zomer wellicht al mogelijk is.

Wil jij dus jouw terras graag uitbreiden, laat dit dan weten via ondernemersloket@venlo.nl en vermeld daarbij de naam van jouw horecabedrijf, jouw naam en jouw contactgegevens zodat er contact met je kan worden opgenomen.

Vragen

Andere vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust via grootvenlo@khn.nl of via onze regiomanager, Christel Nabuurs (c.nabuurs@khn.nl / 06 53 36 91 13), contact met ons op.