Sinds 14 oktober bevinden we ons weer in een nieuwe realiteit, wederom is de horeca hard getroffen en heeft een groot deel van de horecaondernemers de deuren weer moeten sluiten.

Veel ondernemers, zo’n 40% meer dan tijdens de eerste lockdown, zijn overgestapt op een vorm van afhalen en/of bezorging en we zien wederom mooie en creatieve initiatieven ontstaan. Echter, is het voor de meeste horecaondernemers een enorm uitdagende tijd.

Om ons gemeentebestuur op de hoogte te houden over de Eindhovense horeca, vinden regelmatig gesprekken plaats.

We praten je hier kort bij over het gesprek dat bestuursleden Ruud Bakker en Simon de Wit hadden met wethouder Monique List afgelopen vrijdag 30 oktober.

Een aantal belangrijke onderwerpen zijn aan bod gekomen:

  • Verkoop van alcohol voor takeaway
    KHN heeft input gegeven en de gemeente neemt dit mee in de overweging om dit toe te staan. Op dit moment vindt er geen uitzondering plaats.

  • Precario
    Voorstel voor kwijtschelding precario juli t/m december 2020 is door gemeente in voorbereiding. Het college moet hier de komende weken een besluit over nemen.

  • Catering bij zaalverhuur: koffie/thee/broodjes op tafel is mogelijk. Buffetten zijn niet toegestaan.

Vervolgoverleg wordt gepland voor over 2 weken.

Bekijk hier het volledige verslag (let op, het verslag is tot één jaar na publicatie terug te lezen via deze link).

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar neem contact op met het bestuur voor je vragen, ondersteuning en advies over de lokale maatregelen. Je kunt ons bereiken via eindhoven@khn.nl.

We wensen jullie veel succes en sterkte in deze uitdagende tijden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens