Op dinsdag 12 oktober jl. kwamen de bestuursleden van KHN Castricum, Heiloo en Uitgeest bij elkaar voor de bestuursvergadering.

“Heerlijk om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten”, verzuchtte voorzitter Jan Sander. Hij was wel klaar met de Zoomvergaderingen.

Coronacheck

Uiteraard kwam het scannen en controleren van de gasten, de coronacheck, uitgebreid aan de orde. Dan blijkt ook hoe het leeft bij de horecaondernemer maar ook dat het een wezenlijk verschil maakt om welke soort horeca het gaat. Of je de bezoeker van een café bent en je de hele avond dicht tegen elkaar aan staat of dat je in een restaurant aan tafel zit met voldoende afstand uitsluitend met mensen uit je eigen bubbel. Dit probleem werd door de bestuursleden erkend en de wens is dan ook geuit dat de overheid een gedifferentieerd beleid gaat toepassen, mocht de coronacheck langer worden ingezet.

Steun gestopt, wel subsidie

De overheidssteun is per 1 oktober 2021 gestopt. In de plaats van de TVL is de VLN, zie Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) | RVO.nl | Rijksdienst

Daarnaast is er door het Rijk een subsidie beschikbaar gesteld ter ondersteuning van de kosten die worden gemaakt voor de controle van de QR-codes. Dit wordt per gemeente verschillend ingezet, bijvoorbeeld checkpoint met polsbandjes, scanmiddelen (ipads, mobiele tels), kosten voor inhuur beveiligers, publiekscampagne, etc. De vraag is wat de afdeling wil.

Save the date: 17 november ALV

De datum voor de algemene ledenvergadering (ALV) is vastgesteld op woensdag 17 november 2021. Niek Groen van Restaurant Krelis stelt zijn locatie beschikbaar. Ledenvoordeelpartner Value2u wordt uitgenodigd en Milo Berlijn gevraagd voor het entertainment. De uitnodiging wordt binnenkort naar de leden gestuurd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens