BIZ Haarlem centrum heeft sensoren laten plaatsen waarmee bezoekersaantallen gemeten kunnen worden. Met regelmaat zullen we je op de hoogte houden van de cijfers van de bezoekers aan Haarlem centrum.

Om het aantal bezoekers per dag te meten zijn alle sensoren gebruikt die in het hele kwartaal volledige tellingen hebben verricht. De drukst gemeten dag in het kwartaal was zaterdag 10 december (Haarlem kerstmarkt) met 155.396 bezoekers. Voor meer informatie over de bezoekersaantallen wordt verwezen naar de Biz Haarlem Binnenstad.

Wat is de onderzoekers opgevallen?

  • Haarlem scoort van week 5 tot week 19 boven het Nederlandse gemiddelde. Voor week 5 en vanaf week 19 is het nationale gemiddelde hoger dan het Haarlems gemiddelde.
  • Verder valt het op dat Haarlem vanaf week 22 een dalende trend laat zien in drukte, waar de nationale trend juist een stijging van het drukte niveau laat zien. In juli en augustus scoort Haarlem onder het Nederlandse gemiddelde, in de maand september stijgen de drukte-aantallen weer in relatie tot het Nederlands gemiddelde.
  • In Haarlem is het aandeel van de drukte op zaterdag gestegen in het vierde kwartaal en daarmee wordt het verschil tussen Haarlem en Nederland op zaterdag groter. De zondag is ook licht gestegen in drukte.
  • Het valt op dat in het 3 e en 4 e kwartaal de piekdrukte later is dan in het 2 e kwartaal om 15:30 uur. De avonden zijn ook wat drukker door het betere weer in relatie tot het 2 e kwartaal.
  • De drukte in het vierde kwartaal wordt bepaald door de drukke december maand met een piek tijdens de Kerstmarkt. Die week is de drukste week van het jaar geworden.
  • In bijna alle weken in het vierde kwartaal deed Haarlem het beter dan in de Nederlandse winkelstraten, met zelfs behoorlijke uitschieters in december.
  • Opvallend is ook de aanhoudende drukte na de Kerstmarkt in het centrum van Haarlem.

Zie onderstaand het bijbehorende rapport.

Kwartaalrapport 4 Haarlem 2022

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens