Op vrijdag 25 november organiseert de gemeente Meierijstad met medewerking van het POM een bijeenkomst over de niet technische kant van cybercrime voor ondernemend Meierijstad.

Volgens recent onderzoek is het percentage bedrijven dat te maken heeft gehad met cybercriminaliteit gegroeid. Vorig jaar was dit nog rond de 29% en dit jaar is het 45%. We starten deze bijeenkomst met het verhaal van Henny de Haas directeur van Hoppenbrouwers techniek dat vorig jaar te kampen had met cybercrime.

Social engineering

Vervolgens gaan we naar de vraag hoe pakken ze dat nu aan? Via twee korte filmpjes met praktische voorbeelden wordt het begrip social engineering geïntroduceerd. De techniek die criminelen steeds vaker gebruiken om bedrijven binnen te dringen. Bij social engineering gaat het om de technieken die criminelen inzetten om door middel van psychologische manipulatie o.a. ondernemers te verleiden persoonlijke of bedrijfsgevoelige informatie prijs te geven. Peter Lahaousse werkzaam als cyberspecialist voor de politie en maker van de website cybercrimeinfo.nl neemt je mee in de wereld van de social engineering.

Na een inleidend gedeelte waarin ingegaan wordt wie deze criminelen zijn, waarom ze het doen en wie ze willen pakken kruipen we aan de hand van een actueel praktijkvoorbeeld middels een interactieve tool in de huid van een cybercrimineel. We sluiten af met tips hoe we er ons tegen kunnen beschermen.

PROGRAMMA

  • 07.30 – 08.00 uur Inloop met koffie en thee
  • 08.00 – 08.05 uur Welkom en opening
  • 08.05 – 09.30 uur
    • Wie zijn het, wie zijn de slachtoffers en waarom doen ze het?
    • Hoe denken ze en hoe pakken ze het aan?
    • Wat kun je er tegen doen?
  • 09.30 – 10.00 uur Afsluiting en napraten

Wanneer: 25 november 2022
Tijd: 08.00 - 10.00 uur
Waar: Het Spectrum, Steeg 9, Schijndel, Blauwe zaal

MELD JE AAN!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens