Op 16 maart organiseerde We Are Nature een bijeenkomst ‘Plastic Vrij terras’ met diverse Noord-Hollandse strandpaviljoenhouders van Texel tot aan Zandvoort i.s.m. Provincie Noord-Holland en Stichting Noordzee.

Het doel van de bijeenkomst was om inspiratie op te doen en handige tips uit te wisselen om het terras plastic vrij te maken. Daarnaast werd er meer inzicht gegeven in het aanbod van alternatieven en hoe deze in de praktijk toegepast kunnen worden.

Uiteindelijk willen we single-use plastics weren van het terras zodat er minder (plastic) zwerfafval en minder bedrijfsafval is. En kan er meer gebruik gemaakt worden van circulaire oplossingen. Dit kan bereikt worden door het weglaten van items, zoals bij koekjesverpakkingen, of te vervangen door herbruikbaar of afbreekbaar materiaal, zoals herbruikbare festivalbekers en rietjes van riet.

Er zijn nog voldoende uitdagingen waarvoor gewerkt wordt aan oplossingen, zoals betere rietjes en sausbakjes, bekers tijdens feesten, take away en alternatieve materialen, drinkbekers voor wijn/fris en sappen, verpakkingsplastic en vershoudfolie en vuilnis.

Desondanks is de overstap goed te doen; de voorbeelden en alternatieven zijn er:

✓Bijdrage aan vermindering zwerfafval & de plastic soep;
✓Reductie van bedrijfsafval;
✓Behapbare (eerste) stap in circulaire omgang met verpakkingen;
✓In veel gevallen goedkoper;
✓Duurzame uitstraling naar gasten.

Ben je geïnteresseerd om hier mee aan de slag te gaan? Kijk op Plastic Vrij Terras

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens