Sinds 2017 heeft Zandvoort het Ondernemers Innovatiefonds, van waaruit verschillende activiteiten en initiatieven gefinancierd worden die bijdragen aan de Zandvoortse economie, het toerisme en ondernemerschap.

OBZ is erg positief over de inzet en resultaten van het Innovatiefonds, want het stimuleert behalve mooie initiatieven ook de collectiviteit onder de ondernemers(verenigingen). In 2021 is het Innovatiefonds intern geëvalueerd en is de stand van zaken na de eerste 5 jaren van het fonds opgemaakt en naar de toekomst gekeken.

In 2022 is Bureau Blaauwberg aangehaakt en samen met een werkgroep aan de slag gegaan en te onderzoeken hoe het Ondernemers Innovatiefonds kan worden geoptimaliseerd. De resultaten van deze verkenning heb je kunnen lezen in de raadsinformatiebrief 2022/1626455 (RIB). In deze RIB worden drie mogelijke financieringsmodellen voorgesteld, te weten: de Bedrijven Investeringszone, de optimalisatie van de reclamebelasting (huidige model) en het ondernemersfonds op basis van de OZB.

Lees verder in onderstaande brief.

Brief aan raadsfracties ondernemersfonds OBZ februari 2023

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens