Er is gehoor gegeven aan de oproep die de KHN afdelingen Castricum en Bergen per brief hebben gestuurd naar de colleges van de 4 BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo).

De BUCH-gemeenten hebben op ons verzoek een brief gestuurd aan het ministerie van economische zaken in Den Haag.

Noodsignaal

Ze noemen de brief ’een noodsignaal namens onze ondernemers’. De bestuurders maken uit hun gesprekken met lokale ondernemers op dat met MKB in de dorpen dreigt te imploderen. "De Rijksoverheid moet nu ingrijpen en met maatwerk ondernemers te hulp schieten, anders dreigen dorpen hun economische vitaliteit te verliezen’’, zo staat in de brief.

TVL en TOZO

Het plafond van de Tegemoetkoming Vaste Lasten biedt nog altijd niet voor alle bedrijven uitkomst, en dat zorgt voor scheve verhoudingen binnen vergelijkbare bedrijven. En de partnertoets van de Tozo, de tegemoetkoming voor zelfstandige ondernemers, leidt tot grote financiële problemen. Het inkomen van de partner telt mee voor het ontvangen van Tozo, waardoor ze te weinig ontvangen om hun kosten te dekken. Ondernemers zien hun spaargeld en kredieten verdampen en weten niet goed waar ze hulp kunnen vragen in hun specifieke situaties.

Lokaal maatwerk

Als de landelijke regelingen kunnen worden uitgevoerd met lokaal maatwerk, zien de gemeentebestuurders van de BUCH een rol voor zichzelf weggelegd bij het toepassen daarvan. Ze willen dat er een vangnet komt ’voor al die ondernemers en hun gezinnen die met al hun energie een zaak hebben opgebouwd en nu met grote stress in hun dagelijks leven te maken hebben’. Dit om ’werkende Nederlanders uit het lokale MKB perspectief te bieden in coronatijd’.

Brief aan gemeenteraad en -fracties Bergen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens