Na een zware periode is er weer perspectief voor ondernemers en gasten in de Roosendaalse horeca. Met ingang van 26 juni worden de maatregelen voor de horeca verder versoepeld.

Veel gasten gaan die vrijheid vieren. Wij hopen op een bruisende, veilige zomer in heel onze gemeente. Door middel van het herstelplan horeca zorgen we voor extra steun in de goede richting. Om een veilig verloop van de uitgaansavonden te organiseren, doet de gemeente een beroep op jouw verantwoordelijkheid. De burgemeester zet zich vanuit zijn rol in het kader van de openbare orde hier eveneens op in samen met politie en handhaving.

Wat kan en mag er in de Roosendaalse horeca vanaf 26 juni
Voor de horeca vervallen bijna alle beperkingen. Dit geldt zowel voor binnen als buiten. En dus ook voor de terrassen. Er geldt nog een aantal voorwaarden:

• Een vaste zitplek is verplicht. Dit mag ook een zitplek aan de bar zijn.
• Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
• Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
• In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
• Het plaatsen van een scherm op het terras is toegestaan. Bezoekers moeten dan wel op hun vaste zitplek blijven zitten.
• Zelfbediening is weer toegestaan mits de 1,5 meter afstandsnorm wordt nageleefd.
• De beperkingen voor de openingstijden van horecagelegenheden vervallen. Dit houdt in dat horecagelegenheden weer volgens hun reguliere openingstijden open kunnen. Dit geldt ook voor de beperking op de afhaaltijden.
• Met coronatoegangsbewijzen mag 100% van de reguliere capaciteit gebruikt worden. Dan hoeven bezoekers geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En is een vaste plek niet verplicht.
• Dansgelegenheden, zoals nachtclubs en discotheken, mogen alleen weer open met het gebruik van coronatoegangsbewijzen. 1,5 meter afstand houden en het innemen van een zitplaats is dan niet nodig. Zonder gebruik van coronatoegangsbewijzen blijven dansgelegenheden gesloten. Voor het gebruiken van coronatoegangsbewijzen kun je terecht bij www.testenvoortoegang.org.

Verantwoordelijkheid opvolging maatregelen
De burgemeester realiseert zich dat het voor jou als horecaondernemer moeilijk is om de maatregelen te handhaven. Toch vraagt hij jou de nodige verantwoordelijkheid te nemen in het belang van de veiligheid van jouw horecagelegenheid en de directe omgeving.

Je mag een gast die zich niet aan de regels houdt de toegang ontzeggen of verwijderen. Maak daarom de regels duidelijk kenbaar aan jouw gasten en pak ongewenste gedragingen zo vroeg mogelijk aan. Dit geldt zowel op het terras als in jouw horecainrichting en organiseer je eigen toezicht zoals dat altijd al gebeurde. Bij excessen kan de gemeente of politie handhaven en worden de regels streng nageleefd.

In geval van nood/spoed kun je bellen met 112, voor andere gevallen kun je contact opnemen via 0900- 8844.

Vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op via het telefoonnummer 14 0165 of stuur een e-mail naar m.van.de.crommenacker@roosendaal.nl

Burgemeester Han van Midden wenst jou een mooie en veilige zomer toe!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens