Met de hoge energieprijzen loont het om goed te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. De aftrap stadsbrede campagne van gemeente Arnhem gaat op 1 december van start.

De gemeente Arnhem heeft het bestuur van KHN Arnhem, Renkum gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemers- / winkeliersvereniging,

Energie besparen loont

Met de hoge energieprijzen loont het om goed te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. Dat kan soms al met eenvoudige maatregelen, zoals de deuren sluiten en de verlichting niet onnodig laten branden. Het is een kleine moeite en scheelt al flink op de energierekening (soms tot wel 40%).

Deur dicht: het nieuwe normaal

Veel winkeldeuren staan het hele jaar door open. Ondernemers vinden dat ze hiermee gastvrijheid uitstralen of vrezen voor omzetverlies als ze de deuren dicht doen. Maar verwarmen (of koelen in de zomermaanden) met de deuren open is niet meer van deze tijd. Daarom wil de gemeente samen met de ondernemers af van de vanzelfsprekendheid van openstaande winkeldeuren. Veel ondernemers staan hier positief tegenover, met name als andere ondernemers ook mee doen. Daarom deze stadsbrede Arnhemse aanpak.

Deurbordje

Om ondernemers te ondersteunen is een campagne ‘winkeldeuren dicht en licht uit’ opgezet. Met een uniek Arnhems deurbordje wordt zichtbaar gemaakt dat de winkel open is maar de deur dicht om energie te besparen. Op de achterzijde van de deurbordje (voor na de sluitingstijd) valt te lezen dat de zaak gesloten is en de lampen uit zijn om energie te besparen.

Aftrap stadsbrede campagne op 1 december

De officiële start van de campagne vindt plaats op 1 december. Wethouder Nermina Kundić zal dan de eerste deurbordjes overhandigen aan ondernemers in de binnenstad, samen met Veronique Gallé van winkeliersvereniging City Centrum Arnhem (CCA) en Liesbeth de Zoete namens KHN Arnhem.

Op 3 december staat een advertentie in de Arnhemse Koerier waarmee het winkelende publiek geïnformeerd wordt over de actie.

Doe mee!

Arnhemse Ondernemers die mee willen doen aan deze actie kunnen gratis een deurbordje (inclusief zuignap voor bevestiging) aanvragen door een mail te sturen naar ondernemen@arnhem.nl. Het is ook mogelijk dat de winkeliersverenging een aanvraag voor meerdere ondernemers doet en zorgt voor verspreiding van de deurbordjes onder haar leden.

Samen zorgen we ervoor dat de campagne een succes wordt en het sluiten van de winkeldeuren de nieuwe gewoonte bij zowel ondernemers als winkelend publiek in heel Arnhem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens