De gemeente Amsterdam werkt aan het aanpakken van alle vormen van discriminatie en is twee weken geleden gestart met de campagne #KomOpAmsterdam voor een inclusieve werkvloer.

Ongetwijfeld heb je de uitingen van deze campagne al op diverse plekken in de stad zien hangen. De gemeente is enorm benieuwd naar wat de bedrijven er van vinden en of zij er mee aan de slag gaan.

Oproep van de gemeente Amsterdam om de campagne te versterken

  • De gemeente heeft een ‘toolkit’ gemaakt, specifiek voor werkgevers. Deze toolkit is hier te vinden en door alle ondernemers en werkgevers die willen bijdragen aan de campagne te gebruiken. De toolkit bevat o.a. posters waarop men het eigen logo kan toevoegen en kant-en-klare uitingen voor social media (#KomOpAmsterdam). Het zou enorm helpen als je als deelnemend bedrijf in het eigen netwerk, bijvoorbeeld op sociale media de boodschap van deze campagne de komende tijd kunt uitdragen, mocht je het nog niet gedaan hebben. Wees ook meer dan welkom om de link te delen en natuurlijk een kijkje te nemen op de website.
  • Zijn er andere behoeften die bedrijven kunnen helpen om diversiteit en inclusie in de organisatie te bevorderen? En wat vinden de bedrijven van de campagne? De gemeente zou graag antwoorden op deze vragen ontvangen. Die zijn van groot belang om het aanbod hieromtrent te verbeteren voor werkgevers. Zie hier voor meer informatie en contact.

Het helpt de gemeente om een goed, op behoeften vanuit bedrijfsniveau toegesneden aanbod van middelen te ontwikkelen om zo de bedrijven te assisteren arbeidsmarktdiscriminatie te voorkomen.

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens