In samenwerking met gemeente Nijmegen, Huis voor de Binnenstad, ACBN en KHN Groot Nijmegen is er afgelopen week hard gewerkt aan de realisatie van centrale checkpoints van een corona toegangsbewijs (CTB) in het centrum van Nijmegen.

Door extra ondersteuning te bieden bij de controle op het CTB blijkt dat bij horeca en ook cultuur-aanbieders de toegang van bezoekers vlotter kan verlopen. Daarbij wordt voorkomen dat tussentijds naar buiten en weer naar binnengaan leidt tot belasting van controle aan de deur.

Op vrijdag 15 oktober starten we met twee CTB checkpoints op centrale en drukke locaties te weten:

  • Grote Markt
  • Kop Molenstraat, links van de kerk

De openingstijden zijn:

  • Vrijdag (16:00 – 23:00)
  • Zaterdag (12:00 – 23:00)
  • Vanaf volgende week ook donderdag (16.00-23.00)

Op basis van tussentijdse evaluatie gaan we bepalen of er meer locaties nodig zijn en/of er een uitbreiding qua dagen en openingstijden nodig is.

Ingehuurde beveiligers checken het CTB van bezoekers en controleren de identiteit op basis van een geldig legitimatiebewijs. Bezoekers die voldoen aan de eisen ontvangt de bezoeker een polsbandje. Deze wordt door medewerkers van het beveiligingsbedrijf omgedaan.

De bandjes worden voor goede herkenbaarheid bedrukt met: ”Nijmegen-Old City, Young Vibe” en elke dag wordt gewerkt met een andere kleur omdat de negatieve uitslag van de PCR test maximaal 24 uur geldig is.

Elke donderdag wordt een mailing verstuurd vanuit het Huis voor de Binnenstad om de correcte kleuren van de polsbandjes voor die week door te geven. Ook worden er posters verspreid die je op kunt hangen om aan te geven dat je meedoet met deze service.

Wij hopen dat de inzet van deze checkpoints een behoorlijk verlichting zal zijn voor veel horecaondernemers. Indien er tips of op- en aanmerkingen zijn dan horen wij dat uiteraard graag van jullie. Reactie kan in de gezamenlijk app of via mail naar grootnijmegen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens