Bij de gemeente Cranendonck zijn diverse aanvragen binnengekomen voor een ontheffing van een horecalokaliteit in de nacht van oud en nieuw. Op basis hiervan heeft gemeente Cranendonck een ontheffing sluitingsuur verleend.

De gemeente Cranendonck heeft het bestuur van KHN Cranendonck gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemers,

Hierbij ontvangt u de collectieve ontheffing sluitingsuur voor de nacht van oud op nieuw.

Graag ontvang ik vanuit de horeca een overzicht van collectieve incidentele ontheffingen voor 2023. De collectieve dagen zijn de dagen die door “iedereen” gevierd worden en belangrijk zijn voor alle horecaondernemers. Ze moeten dan ook te maken hebben met een bijzondere gebeurtenis.

De algemene dagen zijn bijvoorbeeld: Koningsdag, Carnaval, kermis, oudjaarnacht en dat soort belangrijke feestdagen. De ontheffing geldt dan voor geluid (in de horeca lokaliteit) en sluitingsuur.

Voor andere evenementen is er in de APV geregeld dat een ondernemer 4 x per jaar een ontheffing sluitingsuur en geluid aangevraagd kunnen worden. Men kan dan 4 x een eigen ontheffing sluitingsuur /geluid gebruiken maar dan is het tot maximaal 1 uur na sluitingstijd.

Graag ontvang ik een overzicht van wensen voor eind november zodat ik hiervoor een collegevoorstel kan maken.

Zijn er verder nog vragen dan hoor ik ze graag.

Met vriendelijke groet,

Marian Lijs
Senior vergunningverlener APV/ Bijzondere wetten

E-mail: m.lijs @cranendonck.nl

Gemeente Cranendonck
Capucijnerplein 1

6021 CA Budel
T 14-0495
M 06-18675565
I www.cranendonck.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens